PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

15
Juny
2022

Més de 750 persones han assistit a la Primera Mostra de Cinema de les Persones Grans

La iniciativa ha volgut reivindicar el protagonisme social de les persones grans

Més de 750 persones han assistit a la Primera Mostra de Cinema de les Persones Grans

Més de 750 persones han assistit a les activitats proposades a la Primera Mostra de Cinema de les Persones Grans, celebrada els dies 10, 11 i 12 als cines Imperial. Durant aquests tres dies s’han projectat pel·lícules, curtmetratges, xerrades i debats, per oferir noves mirades sobre el fet de ser i fer-se gran.

L’objectiu d’aquesta primera edició cinematogràfica ha estat reivindicar el protagonisme de les persones grans en el seu entorn social, trencant a la vegada estereotips sobre aquesta etapa vital. Al mateix temps, s’ha convidat a la reflexió sobre els seus reptes i problemàtiques, des de l’envelliment actiu fins a la lluita contra la solitud no desitjada.

La mostra ha aplegat un públic no només gran sinó també format per persones aficionades al cinema o interessades en els reptes i el paper socials d’aquest col·lectiu. També s’ha detectat l’assistència d’un públic de persones grans nou, diferent al que habitualment ja participa en les activitats programades als complexos.

 La regidora de Cicles de Vida, Sònia Sada, ha manifestat que

“les persones grans de Sabadell tenen un gran pes a la nostra societat. Aquests dies hem pogut comprovar que les persones grans són diverses i ens han fet moltes aportacions i molt interessants, participant activament als debats i reflexions. És per això que des del govern de Sabadell s'aposta per crear espais de reflexió i reivindicació on els sabadellencs de 60+ siguin els protagonistes i ens motiven per crear noves polítiques públiques”.

 El certamen ha estat organitzat per l’Ajuntament de Sabadell i l’Associació Cultural elParlante i ha comptat amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut Català de les Empreses Culturals i la col·laboració dels Cines Imperial.