PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

15
Març
2023

Nova edició de les Vacances de la Gent Gran, amb 2.500 places i 18 destinacions

Les inscripcions seran del 27 de març al 14 d’abril i per primer cop es podran fer per Internet, tot mantenint l’opció de fer-les presencialment

Nova edició de les Vacances de la Gent Gran, amb 2.500 places i 18 destinacions

Després que l’any passat l’Ajuntament recuperés les Vacances de la Gent Gran per a la ciutat, avui es presenta una nova edició de les estades. Enguany les vacances oferiran 2.500 places distribuïdes entre 18 destinacions (l’any passat n’eren 17), amb Cadis, Portugal, Malta i Eslovàquia com a novetats. En aquesta ocasió, les inscripcions s’avancen i es faran del 27 de març al 14 d’abril. Així mateix enguany, per primer cop i donant resposta a una demanda ciutadana, les persones interessades s’hi podran inscriure per Internet, sumant aquesta opció a la possibilitat d’apuntar-s’hi de manera presencial a diferents equipaments.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que la recuperació de les vacances era

“un compromís que vam adquirir perquè hi ha molta gent que, si no és d’aquesta manera organitzada per l’Ajuntament, no viatja. Les vam recuperar i ara en presentem una nova edició. Tenim destinacions més a prop, termals, a Espanya, les illes i Europa. Una oferta per a tothom on a més, com a novetat, aquelles persones que vulguin podran fer les inscripcions on line. Esperem que la gent gran s’ho passi molt bé, facin xarxa i gaudeixin d’aquesta nova edició”.

Per la seva banda, la presidenta de la Coordinadora de Casals de la Gent Gran de Sabadell, Maria Rosa Mota, ha comentat que els viatges són el fruit d’una feina

“que és un gran valor per a les persones de Sabadell”

i ha afegit que

“reivindiquem el lleure de les persones grans. Viatjar és descansar i desconnectar però també una manera d’activar-nos”.

Els viatges es duran a terme a la tardor de 2023 i a la primavera de 2024 i oferiran diferents tipus d’estades que inclouran trasllats, hotel en pensió completa, excursions, assegurança i guies i monitors socioculturals amb coneixements d’idiomes per als desplaçaments internacionals. Amb una durada d’entre 4 i 7 dies, els preus oscil·laran entre els 250€ i els 895€. En aquest sentit, i per tal d’afavorir l’equitat en l’accés, s’han previst bonificacions per a les persones amb menys recursos, que cobriran fins al 75% de la tarifa dels viatges.

Les vacances s’adrecen a persones empadronades a Sabadell amb 65 anys o més o bé que tinguin entre 60 i 64 anys i siguin jubilades o pensionistes (nascudes l’any 1963 o abans). Hi poden viatjar amb el cònjuge o parella encara que aquesta no sigui més gran de 60 anys, sempre que estiguin empadronats al mateix domicili. També és possible viatjar amb un/a acompanyant quan es tracti d’un fill o filla amb alguna discapacitat, amb grau de disminució del 33% i no superior al 45%.

Tipus d’estades

Les Vacances, amb novetats com Cadis, Portugal, Malta i Eslovàquia, constaran de diversos tipus de propostes. D’una banda, les Estades a Prop a Peníscola i Roses i el Programa de cura de salut o termalisme en un balneari, per a persones que per salut o preferència optin per trasllats més curts.

Així mateix, formen part del Servei de Vacances les Rutes per la Península i les Illes, que inclouran viatges a Cadis, Portugal, Lanzarote, Tenerife, Cantàbria, Galícia, Almeria i Astúries.

A la propera edició no faltaran els Circuits Europeus, amb estades a Malta, Eslovàquia, Roma, Croàcia, Venècia i Praga, ni els Mercats de Nadal, amb un recorregut per Praga.

El detall de les destinacions, les característiques, preus, així com les bonificacions previstes, es difondran a través de diferents canals i suports. Alhora, tota la informació es podrà consultar al web de la gent gran i es remetrà a les persones subscrites al canal de Telegram Sabadell60+.

Inscripcions

Les inscripcions, del 27 de març al 14 d’abril, es podran fer bé a través d’Internet, mitjançant https://web.sabadell.cat/gentgran, o bé de manera presencial. En aquest darrer cas, les persones interessades s’hi podran apuntar al Casal Pere Quart o a les oficines cardinals d’Atenció Ciutadana (nord, sud, est i oest).

Val a dir que les adjudicacions no es faran per ordre d’inscripció. Per tant, no cal necessàriament apuntar-s’hi el primer dia, sinó que la inscripció es podrà realitzar al llarg de tot el període previst.

En cas que hi hagi més demanda que oferta en algunes propostes, l’adjudicació es faria d’acord amb la puntuació obtinguda a la inscripció inicial, sota els criteris descrits al reglament dels viatges i que tenen en compte aspectes com la renda, el fet que la persona sigui membre d’una família nombrosa o visqui sola o de no haver participat en anteriors edicions de les vacances.

Per fer la inscripció, caldrà aportar el DNI o document identificatiu, entre altres documents, i autoritzar l’Ajuntament a comprovar les dades d’ingressos amb Hisenda.

 

Categories Gent gran