PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

04
Maig
2018

Sabadell celebra la setmana de la festa de la Gent Gran amb un variat programa d’actes

El programa compta amb la implicació de les entitats de la ciutat

Sabadell celebra la setmana de la festa de la Gent Gran amb un variat programa d’actes

Una nova edició de la Festa Gran arribarà la setmana del 21 al 27 de maig amb la voluntat de ser un espai de reconeixement a les persones grans de la ciutat i, alhora, donar més veu a les seves opinions.

El programa d’enguany, que compta amb la col·laboració de les entitats i casals de la ciutat, desplega un nodrit programa d’actes per celebrar un dels esdeveniments més esperats per les persones grans. Durant una setmana aquest col·lectiu serà el protagonista d’una festa que inclouactivitats culturals, esportives, tecnològiques i de benestar.

Tal i com assenyala el regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler,

encarem aquesta Festa Gran des d’un punt de vista especialment festiu, amb molta il·lusió i moltes ganes d’incorporar a totes aquelles persones que a vegades es troben concernides amb una convocatòria d’aquest tipus. Aquest és el moment perquè s’engresquin i comencin a gaudir d’un gran ventall d’activitats, ja que la Festa Gran ofereix temps per a la reflexió, per xerrar, per la música, per al teatre

La Festa Gran s’iniciarà el dilluns, 21 de maig, a les 12 del migdia, amb una rebuda institucional a les entitats que participen o col·laboren en la festa, al saló de Plens de l’Ajuntament.

El gruix del programa, amb moltes activitats i propostes fetes i pensades pel propi col·lectiu i de la mà del teixit associatiu de la ciutat, proposa un ampli ventall d’activitats entre les quals destaca la projecció del documental Dones grans a Sabadell, una mostra de tai-txi i ioga en cadira, una conferència d’elogi de la maduresa i de la vellesa del filòsof Francesc Torralba i l’acte central, que tindrà lloc al Teatre Principal, amb la representació de l’obra de teatre “Ai, carai!” a càrrec de l’Associació Artística Encert i sota la direcció de Josep Salomó.

Entre les activitats que es mantenen d’altres edicions figuren la cantada de Corals dels casals i entitats de gent gran, la mostra de manualitats o la ballada de sardanes amb la Cobla la Nova Vallès.També es podrà gaudir de la mostra d’activitats d’entitats o d’una desfilada de vestits de costura i paper de les entitats de gent gran.

La Festa clourà el diumenge 27 de maig a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça del Dr. Robert, amb el tradicional Ball de Cloenda, a càrrec de l’Orquestra Zumba Show. Durant el ball hi haurà un tast de coca i cava per a la gent gran, amb el patrocini del Grup Santa Rita.

Tots els actes són gratuïts i oberts a tothom, però alguns requereixen inscripció o recollir invitació/entrada, a l’antic Mercat de Sant Joan del 8 al 16 de maig, de dilluns a divendres, de 10 a 12 h i de 17 a 19 h.

Pla 60 i +

Sabadell treballa per ser cada vegada més una ciutat pensada i participada per les persones grans i, alhora més accessible, agradable i saludable per a totes elles. Per aquest motiu s’està duent a terme un procés de diagnosi participativa i un pla d'acció, el Pla 60 i +

Aquesta diagnosi suposa un procés participatiu amb les entitats de gent gran de la ciutat i, també, d’altres col·lectius on hi són presents.

Miquel Soler,

posem èmfasi en la millora de la qualitat de vida i la prevenció de la dependència de les persones grans, amb accions que faciliten mantenir un estil de vida saludable, el desenvolupament personal, la independència a la vida quotidiana i la interrelació social

Tot plegat forma part de la participació de Sabadell a la xarxa mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Grans, un projecte suscitat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per donar impuls al paradigma de l’envelliment actiu i saludable.

Podeu consultar el programa

Categories Gent gran Tags Festa Gran