PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

26
Setembre
2018

Sabadell reivindica la capacitat de gaudir de la vida afectiva i sexual a qualsevol edat per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran

Per tercer any consecutiu, la celebració s’enllaça amb la Festa dels Avis i les Àvies

Sabadell reivindica la capacitat de gaudir de la vida afectiva i sexual a qualsevol edat per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran

Un any més, Sabadell celebrarà el Dia Internacional de la Gent Gran. A la ciutat es commemorarà el proper dimarts, 2 d’octubre, amb diverses activitats de lleure i relacionades amb la capacitat de percebre sensacions i gaudir-ne.

Enguany es vol recordar que fer servir tots els sentits per percebre el món que ens envolta ens estimula, ens fa viure emocions i això és el que ens manté vius. La jornada és una proposta a aturar-se un moment, a predisposar-nos a sentir, a tornar a experimentar sensacions, a despertar records i, sobretot, a despertar el nostre plaer adormit.

Les activitats estan impulsades per l’Ajuntament, amb el suport de la Coordinadora de Casals de la Gent Gran de Sabadell i cinc residències de la ciutat: Allegra, Ciutat de Sabadell, Santa Rita, Mutuam La Creueta i DomusVi. A més, els tallers compten amb l’assessorament de la metgessa, sexòloga i terapeuta de parella Laura Clotet.

La Commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran s’iniciarà a les 4 de la tarda, amb un acte central a la plaça del Doctor Robert, que consistirà en un berenar que oferiran les residències col·laboradores i una classe magistral sota el lema El Plaer del gust, un berenar dirigit.

També hi haurà diversos tallers amb la gent gran de les residències cap a 3/4 de 5 de la tarda i la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Gent Gran, a càrrec de membres de la Coordinadora de Casals de Gent Gran, previst a ¾ de 6.

Tal com assenyala el regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler

com a ciutat amigable amb les persones grans, Sabadell treballa per afavorir i potenciar el benestar d’aquest sector de la població i, aquest benestar no és només físic, sinó també emocional i relacional

L’any 1990 Nacions Unides va proclamar l’1 d’octubre com el Dia Internacional de la Gent Gran. Aquesta jornada s’ha consolidat com una ocasió arreu per reflexionar sobre els reptes polítics i socials associats a l’envelliment demogràfic. Al mateix temps, la jornada es concep com una oportunitat per analitzar, sensibilitzar i actuar sobre situacions que poden afectar de forma especialment crítica aquest col·lectiu, en ocasions molt vulnerable, i tot vetllant pel benestar i la dignificació de la vellesa.

A Sabadell, les persones amb més de 65 anys representen un 18,63% de la població, és a dir, 39.462 persones, que compten amb una sèrie de recursos i activitats, accessibles des dels equipaments municipals per a la gent gran que promouen l’autonomia personal

Festa dels Avis i les Àvies

Per segon any consecutiu, la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran relliga amb la Festa dels Avis i Àvies, que també començarà el dimarts 2 d’octubre, a 2/4 d’11 del matí, amb la projecció de la pel·lícula La vida comença avui a l’Auditori del Casal Pere Quart. El programa d’actes s’allargarà fins al diumenge 7 d’octubre i inclou actuacions de les diferents entitats de la Coordinadora de Casals de Gent Gran de Sabadell a les residències de la ciutat.

Per dissabte 6 d’octubre es podrà gaudir d’una obra de teatre La Festa Major, dirigida per Victòria dels Àngels, a l’Auditori del Casal Pere Quart.

Diumenge s’ha previst l’acte central a 2/4 de 12 del matí, a la plaça de les Àvies i els Avis, al barri de la Creu Alta. La festa començarà amb una ofrena floral al monument dels avis i les àvies. Cap a les 12 del migdia s’ha previst una actuació de corals i, a 2/4 d’1 del migdia, un petit vermut.

Categories Gent gran Tags cicles de vida, dia internacional de la gent gran, gent gran