PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

06
Juliol
2021

Tornen els “Grans Vespres”, activitats lúdiques i físiques als complexos per a persones grans

A més, també s’ha posat en marxa una campanya amb l’objectiu d’eliminar els estereotips negatius que afecten les persones grans

Tornen els “Grans Vespres”, activitats lúdiques i físiques als complexos per a persones grans

El cicle “Grans Vespres” d’activitats d’estiu organitzades als complexos per a persones grans torna a partir d’aquest dilluns 12 de juliol. Es tracta d’un programa d’activitats lúdiques i d’activitat física, que es faran durant la segona quinzena del mes, als vespres, de dilluns a dijous. Estan obertes no només a la gent gran usuària dels equipaments, sinó també a veïns i veïnes de l’entorn dels complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central.

“Grans Vespres” s’inaugura el dilluns 12, a partir de les 18.00 h, amb una “Master Class Fest Music”, al complex del Parc Central i, a les 19.00 h, a l’espai interior del Complex de Sant Oleguer. 

En el trancurs avui de la presentació del programa d’activitats, que s’estrendrà fins al 28 de juliol, la regidora de Cicles de Vida, Sonia Sada ha recordat que 

“la primera edició va començar en moments de desconfinament postpandèmia i s’ha quedat a la programació municipal per la bona acceptació que va tenir. El programa és una bona manera de que les persones grans puguin mantenir la interrelació i reprendre en certa manera la sensació de normalitat”.

Promoure una imatge positiva de la gent gran

L’Ajuntament ha iniciat una campanya d’imatge amb l’objectiu d’eliminar els estereotips negatius que afecten les persones grans. L’increment de l’esperança de vida sense incapacitat ha convertit en obsolets molts dels conceptes relacionats amb les persones grans, però persisteixen un seguit d’estereotips lligats a l’edat que cal combatre, tant en el conjunt de la societat com entre les mateixes persones grans.

Tal i com ha explicat Sonia Sada, 

“sovint es transmet una imatge de les persones grans associada a persones fràgils, que necessiten assistència, vulnerables. Tanmateix, la gent gran és diversa i així ho volem transmetre amb una campanya fresca, divertida i inclusiva a tots els nivells”.

La campanya vol fugir dels estereotips i es centra en quatre grans conceptes o capacitats que distingeixen aquesta franja de població: Experiència, Vida Activa, Aprenentatge continu i Solidaritat.

La iniciativa compta amb l’aval de les pròpies persones grans que, per mitjà del Consell de la Gent Gran, han participat en la seva definició. 

Categories Gent gran Tags Consell de les persones grans, Grans Vespres