PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

11
Desembre
2018

Un total de 150 cantaires portaran la Llegenda del Comte Arnau en la primera edició del Canta Gran a Sabadell

El proper dimecres a les 6 de la tarda al Teatre Principal

Un total de 150 cantaires portaran la Llegenda del Comte Arnau en la primera edició del Canta Gran a Sabadell

Els cantaires del Canta Gran, que enguany celebrarà la primera edició a Sabadell, escalfen motors per a l'espectacle d'aquest dimecres, 12 de desembre, a les 18 h al Teatre Principal. Al voltant de 130 persones grans, de 7 corals, participen en aquesta iniciativa, gràcies a la proposta presentada per la Coordinadora de Casals de Gent Gran als pressupostos participatius Construint Ciutat 2018.

La cantata d’Un passeig musical per la llegenda del Comte Arnau és un projecte que pretén promocionar una imatge positiva de les persones grans i incrementar el seu rol actiu en la ciutat i que participin plenament a la societat i que el seu valor repercuteixi en altres generacions. Tot això, mitjançant l’agrupació de totes aquelles persones vinculades a corals i agrupacions de cantaires de persones grans de la ciutat per tal de fer aquesta macro cantata conjunta comptant amb la col·laboració de músics i directors professionals, aprofitant el projecte que ofereix l’Auditori de Barcelona.

Les corals de Sabadell que participaran en la jornada de demà són: Coral Amistat per la Dona, Agrupació Coral Cantaires de Can Feu, Coral les Cardines, Coral Arco Iris, Coral Renaixença, Coral Club Natació i Amics de l’Acordió.

Les entrades que resten disponibles es poden demanar a la taquilla del Teatre Principal demà de les 5 a 2/4 de 6 de la tarda.

Passeig musical per La llegenda del Comte Arnau

El Comte Arnau és una llegenda -gairebé podríem dir “la” llegenda- catalana per antonomàsia. La figura del cavaller medieval, hedonista i furibund, que cerca el plaer en la deshonra de les dones casades i solteres de la seva comarca i la seva posterior condemna eterna a encarnar un ésser no mort, una ànima en pena que cavalca pels boscos i les fondalades de Montgrony i de Gombrèn, ha estat una font d’inspiració per a nombrosos poetes de la nostra literatura, des de Jacint Verdaguer fins a Joan Brossa, passant per Maragall i Sagarra.

Un passeig musical per la llegenda del Comte Arnau està musicada per Albert Guinovart i compta amb una formació de cinc músics i dos cantants solistes i la posada en escena de l’Ignasi Tomàs. Per preparar la cantada, aquestes 7 corals sabadellenques han comptat amb la col·laboració de la directora musical del Canta Gran, Montserrrat Meneses, amb qui han dut a terme diferents assajos, els dies 20 i 27 de novembre i 4 de desembre. 

Canta Gran! és l’expansió del Concert de Nadal de cant coral de la gent gran que l’Ajuntament de Barcelona porta duent a terme a l’Auditori de Barcelona, amb gran èxit, des de fa 17 anys. De fet, els cantaires de Sabadell han pres part en diferents ocasions en aquest concert multitudinari que es du a terme a Barcelona.

L’Any 2008 aquesta activitat es redissenya amb la col·laboració del Servei Educatiu de l’Auditori i, a partir d’aleshores, l’activitat s’amplia a una gira de concerts per diferents poblacions del territori. Enguany arriba a Sabadell com a projecte musical proposat per la Coordinadora de Casals de la Gent Gran de Sabadell amb l’objectiu de fomentar els valors musicals en la gent gran, a la vegada que permet exercitar les capacitats cognitives (fomenta la memòria, el sentit del ritme, l’atenció, les habilitats motrius...), potenciar la participació social, fomentar l’autonomia i l’autoestima.

L’Ajuntament de Sabadell ha donat suport tant econòmic a traves del Construïm Ciutat com logístic a aquesta iniciativa.

Categories Gent gran Tags gent gran