PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

20
Desembre
2019

Una delegació coreana visita Sabadell per conèixer les polítiques municipals adreçades a la gent gran

Una delegació coreana visita Sabadell per conèixer les polítiques municipals adreçades a la gent gran

Una delegació de funcionaris del municipi de Chuncheon, a Corea del Sud, ha visitat Sabadell per conèixer de prop els programes que s’apliquen a la ciutat en l’àmbit de la gent gran i l’atenció que se’ls ofereix des de l’administració.

El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, i la regidora de Cicles de Vida, Sònia Sada, així com personal tècnic municipal van rebre ahir els visitants i els van explicar els programes vinculats a la regidoria de Cicles de Vida, l’envelliment actiu i la participació social, així com l’aposta per un model d’envelliment actiu, que promou l’autonomia i potencia l’adquisició d’habilitats. Així mateix se’ls va explicar el funcionament de la dependència i l’abordatge que es fa amb eines com l’atenció domiciliària o la teleassistència.

Els representants coreans han mostrat molt interès en el model  de servei que ofereixen els complexos de gent gran que hi ha a la ciutat com són el d’Alexandra, Sant Oleguer i Parc Central. Aquest programa de pisos amb serveis per a gent gran, a més d’oferir un habitatge funcional adequat a les persones grans, es complementa amb serveis personalitzats de suport, en funció de la seva situació personal i amb consergeria, neteja i dinamització dels espais relacionals.

La delegació ha aprofitat la seva visita per conèixer la història de Sabadell i la seva evolució en els darrers anys. Els treballadors públics provenen de la província de Gangwon, situada al nord-est del país. Amb la informació que se’ls facilita sobre Sabadell, així com d’altres ciutats metropolitanes que també han visitat en el seu viatge, la delegació farà estudis comparatius amb les dades corresponents a ciutats de magnituds similars de Corea del Sud.

Amb aquesta visita es fa palès el caràcter referent de les polítiques desenvolupades a Sabadell en àmbits de Gent Gran i Acció Social, ja que són exemple a nivell internacional i objecte d’estudi en molts països.