PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

18
Febrer
2022

Una enquesta permetrà conèixer el grau de solitud i aïllament social de les persones més grans de 60 anys

El divendres 25 es presenta el projecte i es fa una formació a les persones voluntàries interessades a participar

Una enquesta permetrà conèixer el grau de solitud i aïllament social de les persones més grans de 60 anys
Plenari del Consell de Gent Gran

El consell de persones grans de Sabadell, amb el suport i l’acompanyament de l’Ajuntament de Sabadell, farà una enquesta adreçada a la població més gran de 60 anys per detectar quin és el grau de solitud no desitjada i aïllament social d’aquest col·lectiu. L’objectiu és aplicar polítiques per evitar i prevenir les situacions de solitud no volguda de les persones grans. El contingut de l’enquesta es presentarà el divendres 25 de febrer a partir de les 10 del matí, al Casal Pere Quart, i es farà una formació a les persones voluntàries que vulguin participar.

El projecte s’ha treballat a la comissió de treball de solitud no volguda i voluntariat del Consell consultiu de les persones grans. L’objectiu és conpexier el grau de solitud no desitjada i l’aïllament social de les persones grans (60 i +) que viuen a la ciutat de Sabadell. Es tracta d’una problemàtica que preocupa al conjunt de membres del Consell, sobretot arrel de la pandèmia.

A Sabadell hi ha prop de 50.000 persones de més de seixanta anys. Un percentatge elevat de les mateixes viuen soles a casa o bé estan ingressades en centres de persones grans, tot i que aquestes premissa no té per què afectar al sentiment d’aïllament i solitud. Hi ha persones que viuen soles, però surten, tenen amics, o familiars que les visiten a casa, persones que les ajuden en el dia a dia si ho necessiten. D'altres tenen una situació de "solitud no volguda", es senten soles, no poden compartir els seus pensaments, les seves necessitats o les experiències, de vegades, fins i tot, vivint amb familiars.

Per iniciar l’estudi, des de la comissió s’ha creat un document en forma d’enquesta per abordar la problemàtica, que es vol fer arribar al màxim de persones, per poder detectar i conèixer amb precisió la situació a la ciutat, i a partir d’aquí plantejar o poder trobar solucions per pal·liar aquesta problemàtica.

La Comissió també ha fet una crida a la participació ciutadana en la realització de la mostra.  Per confirmar la participació en el projecte així com en la sessió explicativa i formativa del divendres 25, les persones interessades poden enviar un correu a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., indicant el nom i cognoms, o bé enviant un missatge per Whatsapp al telèfon 690119773.

Les persones que estiguin interessades però que no puguin assistir a la sessió presencial del dia 25 de febrer, podran participar a la presentació i formació online que es realitzarà el dia 1 de març a les 18h de la tarda. Per participar a aquesta sessió cal també confirmar l’assistència a través del correu o el telèfon indicat anteriorment.

Categories Gent gran Tags Consell de les persones grans