PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

HORTS

 

27
Març
2023

El desmantellament dels horts il·legals de Can Llong i Cifuentes encara una nova fase amb la recuperació de les finques de l’Ajuntament

A finals de febrer es va iniciar l’endreçament de la zona començant pels terrenys de VIMUSA

El desmantellament dels horts il·legals de Can Llong i Cifuentes encara una nova fase amb la recuperació de les finques de l’Ajuntament

L’Ajuntament ha començat una nova fase en el desmantellament dels horts il·legals ubicats a Can Llong i Cifuentes, que havien estat font de problemàtiques diverses i queixes veïnals. En aquest sentit, avui s’ha entrat a les finques de titularitat de l’Ajuntament, donant continuïtat a les accions que es van iniciar a finals de febrer per desmantellar els horts ubicats als terrenys propietat de VIMUSA. La intervenció, en tots dos casos de finques municipals, tenen com a objectiu endreçar aquest àmbit, on en un futur es construiria habitatge públic.

Entre les problemàtiques provocades pels horts il·legals s’havien detectat botellots i consum de drogues, sorolls i música durant la nit, baralles, acumulació de brutícia i abocaments incontrolats de deixalles com fustes, cartrons, plàstics o matalassos i altres comportaments incívics. Amb les actuacions es vol impedir el desenvolupament de construccions o activitats il·legals, prevenir riscos derivats d’aquestes activitats i evitar les molèsties al veïnat.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que

“tal com ens vam comprometre, estem portant a terme les accions que ens permetran recuperar per a la ciutat parcel·les on s’ha de construir habitatge protegit i acabar amb situacions d’il·legalitat i incivisme. No ha estat un procés senzill però el van entomar perquè hi havia un problema i calia donar-li solució. I això és el que hem fet, mantenint un contacte constant amb el veïnat”.

El desmantellament arriba després dels tràmits legals i administratius impulsats per l’Ajuntament i per VIMUSA que han permès obtenir l'autorització per poder fer la intervenció o el desistiment per part dels ocupants de les parcel·les municipals.

La tramitació legal i administrativa en relació als horts il·legals s'ha hagut d'impulsar per diferents vies atenent a si les parcel·les eren propietat de l'Ajuntament o bé de l'empresa municipal VIMUSA. Per altra banda, hi ha altres parcel·les ocupades que són de propietat privada.

En paral·lel a tota la tramitació legal i administrativa per recuperar les els terrenys, en els últims dos anys s’han distribuït avisos explicatius sobre la il·legalitat de les ocupacions. També s’han tancat part dels accessos rodats a la zona i s’hi han instal·lat senyals de prohibició d’entrada i circulació a través dels camins de les parcel·les ocupades (llevat dels vehicles d’emergència). A més, s’ha incrementat la vigilància.

Així mateix aquest estiu l’Ajuntament ja va portar a terme la neteja de la part dels terrenys ocupats que s’havia cremat al juliol. L’acció es va realitzar de manera subsidiària per garantir-hi la seguretat i salubritat i, un cop feta, s’ha reclamat a la propietat que hi assumeixi el cost.

Categories Districtes, Horts, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags Horts Cifuentes, Horts de Can Llong, Vimusa