PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

24
Setembre
2018

Comencen les sessions de treball del Consell dels Infants de Sabadell

L’Ajuntament vol facilitar la participació dels infants, de manera que puguin fer sentir la seva veu i incidir en les polítiques municipals que els afectin

Comencen les sessions de treball del Consell dels Infants de Sabadell

Aquesta setmana tindran lloc les primeres sessions del Consell d’Infants de Sabadell per marcar les primeres línies de treball que s’han de realitzar durant els propers mesos. Així mateix, els consellers/res que es van escollir el passat 19 de juny treballaran, amb el suport de l’Escola Illa, en la creació del logotip del Consell, tal i com els va encarregar l’alcalde en el transcurs de l’acte de constitució del Consell que va tenir lloc el 26 de juny.

Les trobades, que es faran els dies 25, 26 i 27 al Casal Pere Quart, inclouran doncs la primera activitat: l’elecció del logo d’aquest Consell. A la primera part de la trobada es realitzaran algunes dinàmiques de grup amb l’objectiu que els infants es coneguin i es generi confiança i cohesió grupal. Durant la segona part, l’Escola Illa oferirà indicacions i coneixements per facilitar que els infants puguin elaborar la seva proposta de logotip.

La dinamització de les sessions anirà a càrrec de professionals titulats amb experiència que els acompanyaran i que compleixen tots els requisits per treballar amb infants.

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol obrir als més joves una via d’oportunitats de participació en la vida municipal i una eina per exposar aquelles propostes i idees que considerin que han de millorar la seva vida local. Així, un cop cada mes es reunirà el Consell d’Infants fora de l’horari lectiu i s’aniran treballant les propostes que aportin els més menuts.

Aquest Consell d’Infants permetrà, segons Miquel Soler, regidor de Cicles de Vida,

establir un mecanisme estable de participació que apropi els infants als valors de la cultura cívica, promoure un escenari participatiu que els converteixi en subjectes actius de la ciutat i que els permeti debatre sobre els temes que considerin rellevants. D'aquesta manera esdevindran partícips de les decisions que es prenen.

Properes trobades

Totes les sessions es faran en grups de treball, fruit de les agrupacions de les comissions dels diferents districtes.

A més, de les trobades previstes per aquest mes de setembre també s’han previst les d’octubre i novembre, on es rebrà el suport de l’Escola Illa. Seran dos alumnes que han finalitzat els estudis de disseny gràfic i s’hi dediquen professionalment i acompanyaran i tutoritzaran les trobades.

Es preveu que a finals de novembre tingui lloc un nou plenari del Consell, coincidint amb el Dia Universal dels Drets dels Infants.

Categories Infància Tags cicles de vida, infants