CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

03
Març
2022

El Consell d’Infants i les Vacances per a persones grans, protagonistes d’un simpòsium sobre animació sociocultural

Ambdós projectes es presenten avui al palau de congressos de Salou on té lloc l’esdeveniment

El Consell d’Infants i les Vacances per a persones grans, protagonistes d’un simpòsium sobre animació sociocultural

L’Ajuntament de Sabadell participa avui a Salou en el Primer Simpòsium Internacional de professionals de l’Animació per exposar dues bones pràctiques: el Consell d’Infants i Adolescents i el Servei de Vacances Socioculturals +60. Aquest esdeveniment està tenint lloc al Palau de Congressos de Salou del 2 al 4 de març.

La regidora de Cicles de Vida, Sònia Sada, ha explicat aquest matí el projecte del Consell d’infants i adolescents de Sabadell, com una bona pràctica de model de participació infantil. La regidora, a més, ha relacionat els projectes nascuts al Consell que es van portar a terme l’any passat durant la pandèmia (el sensellarisme, el projecte contra les discriminacions i el projecte de reforestació)  i els que s’estan desenvolupant actualment: el rap per la diversitat i la participació en el disseny de la plaça dels infants de Sabadell.

Posteriorment, a la tarda, es presentarà el Servei de vacances socioculturals SEVASS 60+, la creació del servei municipal de viatges com un model nou de lleure actiu on s’integren els professionals de l’animació sociocultural. L’objectiu és afavorir la interrelació amb els altres i reforçar la sociabilitat, generar vincles, promoure la participació de la comunitat i l’envelliment actiu.

Animació sociocultural

L’associació de professionals de l’animació sociocultural Anrie organitza aquest esdeveniment amb l’objectiu de dignificar l’animació sociocultural i els seus professionals. Durant aquests dies s’estan compartint experiències i bones pràctiques per generar xarxes i sinergies entre professionals i sensibilitzar sobre la riquesa de la diversitat, entre d’altres. Acull més de 500 persones de diferents comunitats autònomes com Catalunya, València, Madrid, Andalusia, Castella la Manxa, Navarra, Illes Balears i Aragó.

Els projectes, experiències i pràctiques que s’hi exposen estan relacionats amb diferents línies temàtiques, com ara la diversitat cultural, arts i acció social, educació ambiental, diversitat funcional, salut i benestar, gènere i diversitat sexual, intergeneracionalitat, desenvolupament comunitari i participació i animació turística.

Web del Simposium

Programa

Categories Gent gran, Infància Tags cicles de vida, consell dels infants, Vacances per a la Gent Gran