CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

26
Maig
2021

El Consell dels infants envia al Memorial de la Pau d’Hiroshima un monument fet amb grues de paper

Les grues per la pau és una iniciativa per reivindicar el dret a la pau de tots els nens i nenes al món

El Consell dels infants envia al Memorial de la Pau d’Hiroshima un monument fet amb grues de paper

Els nenes i nenes del Consell dels Infants i adolescents han construït un monument a base de grues de paper, com a símbol de pau que s’enviarà a la ciutat d’Hiroshima, per reivindicar el dret a la pau de tots els nens i nenes del món. Les grues per la pau s’enviaran a la ciutat japonesa en commemoració del Dia Internacional de la Pau, que té lloc el 6 d’agost.

El Consell dels Infants s’adhereix així a aquesta iniciativa de reivindicació de la pau que té lloc arreu del món. Cada any la ciutat japonesa rep grues de paper perquè pengin del Memorial per la Pau coincidint amb el dia mundial.

Al setembre de l’any passat, en motiu del 75e aniversari del bombardeig a Hiroshima i Nagasaki, es va presentar al Consell la història de la Sadako i les mil grues de paper. Es van fer també algunes sessions de treball en les que es va aprofundir en el tema de la cultura de la pau i en les que es va comptar amb la col·laboració d’algunes entitats locals com la Coordinadora Un Altre Món és Possible i la Roda de la Pau. Posteriorment, pel Dia Universal dels Drets dels infants, els consellers i conselleres van decidir crear un vídeo-manifest sobre el dret a la pau de tots els infants del món i construir un monument amb grues de paper fetes per ells i elles mateixos, amb missatges en els que els infants expressen els seus desitjos de pau al món.

Sadako i les mil grues de paper

Es vol retre d’aquesta manera un homenatge a Sadako Sasaki, la nena japonesa que va patir les conseqüències dels bombardejos d'Hiroshima i Nagasaki i reivindicar el dret a la pau de tots els nens i nenes del món.

Al parc de la Pau d’Hiroshima hi ha una estàtua d’una noia amb una grua daurada, en memòria de Sadako Sasaki, una nena que va morir el 1955 per la leucèmia causada per la radiació de la bomba d’Hiroshima, llençada el 6 d’agost de 1945, quan la Sadako només tenia 2 anys.

La tradició japonesa considera la grua un ocell que viu mil anys i si una persona malalta fa mil grues de paper pot millorar. La Sadako Sasaki va començar a fer els ocells de paper però després d’haver arribat a les 644 va morir. Simbòlicament els seus amics van continuar la seva missió per arribar al miler, reivindicant així una vida en pau. Ara, cada any, l’estàtua en memòria de la Sadako s’omple de grues de paper que arriben de tot el món.

Categories Infància Tags consell dels infants, Cranes for peace, Grues per la pau, Hiroshima