PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

31
Gener
2020

El projecte educatiu CuEmE porta la cultura emprenedora a cinc escoles de la ciutat

L’objectiu és reforçar entre prop de 200 infants valors, hàbits i capacitats relacionats amb l’emprenedoria

El projecte educatiu CuEmE porta la cultura emprenedora a cinc escoles de la ciutat

Aquest curs 2019-2020 un total de 190 alumnes de cinc escoles de Sabadell esdevenen cooperativistes gràcies al projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), un programa impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell amb el què s’ofereix als centres educatius tota l’orientació i suport perquè els alumnes creïn cooperatives. Els centres que hi participen són les escoles Can Deu, Cifuentes, Arraona, Enric Casassas i Floresta.

Aquest matí, l’alumnat dels diferents centres i el professorat ha estat rebut a l’Ajuntament, després del registre de la sol·licitud per instal·lar parades al voltant del Mercat Central per vendre els seus productes. Els han rebut al Saló de Plens l’alcaldessa, Marta Farrés; la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament econòmic i impuls administratiu, Montse González, i el regidor d’Educació, Manuel Robles.

En total, els alumnes de 5è i 6è de primària d’aquests centres escolars han format un total de 8 cooperatives. D’aquesta manera i durant el procés, els alumnes coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats de treball autònom, alhora que reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics.

Les cooperatives d’aquest curs són CDS Cooperativa, Equipart, Coopeplast, Crazy Crafts, Arraona Evolution, Iconics, Caef, Junts entre mans. En tot aquest procés, l’alumnat comptarà amb l’apadrinament de cooperatives consolidades: Educació Eqüestre, Espai Obert i CIPO. Al seu torn, també tindran la col·laboració del cicle formatiu de gràfica publicitària de l’Escola Illa per elaborar la imatge i el logotip de cadascuna de les cooperatives.

L’exemple d’empreses consolidades

Les escoles visitaran altres cooperatives per conèixer com és el funcionament d’aquest tipus de fórmula empresarial i obtenir consells i suggeriments que els alumnes puguin fer servir en els seus models de negoci.

El professorat dels centres s’implica en l’assessorament i l’acompanyament a cadascun dels projectes, fent que tota l’experiència sigui profitosa pels alumnes i afavorint l’aprenentatge efectiu dels participants. Tant des de Promoció Econòmica com des de la Regidoria d’Educació, s’ofereix suport constant a l’equip docent en totes les fases del procés.

El desenvolupament del projecte passa per diverses fases: la creació de la cooperativa, la generació d’idees de productes, la cerca de finançament, la producció i venda d’articles, etc. L’objectiu d’aquest programa educatiu és el d’apropar l’esperit emprenedor i els valors del cooperativisme a les escoles, amb la implicació dels i les alumnes de primària. Alhora, l’estratègia del projecte també fomenta que l’alumnat conegui la realitat local i es vinculi amb el territori.