PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

15
abril
2024

Els Espais Familiars es posen en marxa a quatre escoles bressol municipals

Es duran a terme durant els mesos d’abril, maig i juny

Els Espais Familiars es posen en marxa a quatre escoles bressol municipals

Ja estan en funcionament a quatre escoles bressol municipals els anomenats Espais Familiars, per oferir a les famílies amb infants de 0 a 3 anys (siguin o no usuàries de les escoles), un espai d’acompanyament i suport durant les primeres etapes de desenvolupament dels seus fills i filles. El servei funciona a les escoles bressol Andreu Castells, Creu Alta, Espronceda i Joaquim Blume.

Els Espais Familiars són un lloc de trobada basat en la realització d’activitats per facilitar a mares i pares la criança dels seus infants i ajudar-los a entendre les necessitats emocionals i cognitives dels nens i nenes. Tot, conduït per professionals amb l’objectiu de potenciar la socialització, reforçar el vincle afectiu amb la família i afavorir el joc lliure i espontani, a la vegada que es dona suport als adults en qüestions relacionades amb la criança i l’educació.

Les sessions i els centres

En total, cada escola oferirà 3 blocs temàtics dividits en 4 sessions d’activitats que es duran a terme un cop per setmana durant una hora. Seran inicialment  proposades per les formadores (lactància, nutrició, hàbits, etc.) i en elles també s’abordaran aquells temes que proposin les famílies segons els seus interessos. Cada bloc de 4 sessions tindrà un cost de 27€ per família. Les sessions estan planificades amb activitats específiques i seran guiades per professionals en l’àmbit educatiu i especialistes en l’etapa de 0 a 3 anys.

CEIF Andreu Castells: les sessions es duran a terme tots els dimecres, des del dia 3 d’abril al 23 de juny, de 17:30 a 18:30h. Les activitats dels tres mòduls seran: fer i desfer amb diferents materials, descobertes de joc i el joc a l’aire lliure.

CEIF Bressol Creu Alta: les sessions es duran a terme tots els dimecres, des del 10 d’abril al 26 de juny, excepte el dia 30 d’abril (dimarts), de 17:30 a 18:30h. Les temàtiques proposades per als tres mòduls son: l’acompanyament respectuós, el joc i la literatura.

CEIF Espronceda: les sessions es duran a terme els dimarts, des del 9 d’abril fins al 25 de juny, de 17:30 a 18:30h. Les temàtiques proposades per als tres mòduls son: l’acompanyament respectuós, el joc i la literatura.

CEIF Joaquim Blume: les sessions es duran a terme els dimarts, des del 9 d’abril al 25 de juny, de 17:30 a 18:30h. Les activitats dels tres mòduls seran: circuits de psicomotricitat amb mòduls d’escuma, joc amb textures i materials i juguem a construir amb capses de cartró.

Categories Educació, Infància Tags criança, escoles bressol municipals, Espais familiars, necessitats emocionals i cognitives