PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

24
abril
2020

L’Ajuntament activa el Pla Especial per a la sortida dels infants, un dispositiu que preveu reforçar la neteja a l’espai públic

Es reforçarà la senyalització i el control perquè no s’utilitzin les àrees de joc ni zones esportives

L’Ajuntament activa el Pla Especial per a la sortida dels infants, un dispositiu que preveu reforçar la neteja a l’espai públic

Coincidint amb l’autorització, a partir del proper diumenge, que els infants puguin començar a sortir al carrer, l’Ajuntament ha activat el Pla Especial per a la sortida dels infants, un dispositiu que comportarà el reforç de la neteja a espais oberts com els grans parcs de la ciutat. Així mateix, es reforçarà la senyalització i control arreu de la ciutat perquè no s’utilitzin les àrees de joc ni els espais esportius de lleure.

Es portarà a terme un servei extraordinari de neteja a espais de lleure de la ciutat com el parc de Catalunya, Can Gambús, Parc Central, parc de la Romeua i d’Odessa, entre altres. Aquest servei es sumarà al reforç de la neteja i desinfecció que, amb motiu de la crisi sanitària, es realitza de manera habitual a eixos principals, carrers i places, fent especial incidència a llocs d’afluència de gent com són vies i accessos propers als CAP, a l’Hospital Taulí, a l’Hospital Hotel Verdi, a la Clínica del Vallès i a les marquesines dels autobusos, l’estació central d’autobusos o els accessos a les estacions de tren, entre altres espais de la ciutat.

D’altra banda, es reforçarà la senyalització i el tancament de les zones de joc infantil on aquesta senyalització hagi quedat malmesa. També augmentarà el control i la vigilància perquè no s’utilitzin aquests espais ni tampoc els esportius de lleure com ara les zones amb aparells de gimnàstica, zones d’skate o workout, zones amb cistelles, porteries o taules de ping-pong, on en circumstàncies normals hi hauria concentració de persones. Les zones de cistelles o porteries no es poden utilitzar, ja que s’assimilen a les àrees de joc.

Així mateix, i per tal de reforçar la informació a la ciutadania, l’Ajuntament ha editat uns flyers amb les condicions que cal respectar en relació amb la sortida dels infants i recomanacions d’higiene en entrar i sortir de casa. Els flyers seran distribuïts per la Policia Municipal entre els ciutadans i ciutadanes. També es reforçarà la informació a través del web municipal i xarxes socials.

Denúncies durant l’Estat d’Alarma

El dispositiu amb motiu de la sortida dels infants és una de les novetats del dia pel que fa a la gestió de la ciutat en relació amb el coronavirus. D’altra banda, des del diumenge 15 de març i fins ahir dijous, la Policia Municipal ha interposat 1.516 denúncies per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. Des de l’Ajuntament es recorda la necessitat que tothom respecti les mesures decretades. El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixi a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, Infància, Salut Tags ajuntament, coronavirus, covid-19, infants, nenes, nens, salut