PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

11
Novembre
2021

La celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància reprèn la presencialitat

Els actes centrals tindran lloc el 20 de novembre al centre cívic de la Creu Alta-Cal Balsach

La celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància reprèn la presencialitat

Les activitats commemoratives del Dia Universal dels Drets de la Infància (DUDI) reprenen la presencialitat, després de què l’any passat s’haguessin d’adaptar a la situació de pandèmia. Es tracta d’una sèrie de propostes que culminen el dissabte 20 de novembre, amb la Festa dels Drets dels Infants, al centre cívic de la Creu Alta-Cal Balsach.

El programa comença el proper 14 de novembre amb l’inici dels espectacles del Festival Internacional d’Arts per a la Primera Infància El Petit, que es programen als teatres de Sabadell. Aquest festival, d’àmbit català, recupera la presencialitat amb la representació de propostes artístiques en més de 20 espais de 13 ciutats del territori català. Les activitats són de pagament. Per a més informació dels espectacles i compra d’entrades es pot consultar el web del Festival.

D’altra banda, s’ha inclòs la commemoració del Dia Internacional de la Prematuritat. L’Ajuntament es suma a l’efemèride amb la il·luminació de color lila de l’edifici consistorial, el dimecres 17 de novembre, a petició de l’Associació Som Prematurs.

El mateix dia 17, a la plaça de les Termes, tindrà lloc l’activitat Pinta’t la Plaça. És un taller acompanyat d’un joc expositiu per a infants de totes les edats on dibuixaran la seva silueta i la penjaran a la plaça per reivindicar els seus drets.  Organitzem l’activitat l’associació veïnal de les Termes, la Biblioteca del Sud, Ludojove i l’Ajuntament. Compta amb la participació d’alumnes de les escoles Joaquim Blume i l'Escola Inmaculada Vedruna.

El divendres 19 es proposa l’activitat 20N: més que un joc!. És una jornada cultural i socioeducativa on per mitjà de jocs i tallers (presencials i online), els participants podran conèixer els diversos drets universals dels infants. L’activitat es pot seguir al canal de Youtube del Punt Òmnia. Organitzen Punt Òmnia d’Espronceda, El 6 a la Xarxa, Espai Jove Ludojove Margarida Bedós, Ludo Margarida Bedos, Institut Ribot i Serra, l’Ajuntament de Sabadell, la FAVIBC i la Generalitat de Catalunya.

Festa dels Drets dels Infants

La celebració del DUDI culmina amb la Festa dels Drets dels Infants, el dissabte 20 de novembre. Aquest any es fa al centre cívic de la Creu Alta-Cal Balsach a partir de les 4 de la tarda i consta de cinc activitats. La primera serà un taller de rap, a càrrec de Nel·lo C. El raper sabadellenc donarà a conèixer eines per elaborar una cançò de rap català i ensenyarà la importància de la musica urbana i el rerefons d’integració social que té la llengua, la música i la creativitat. Relacionat amb aquest tallers, músics professionals portaran a terme un altre per donar a conèixer tècniques de la cançó improvisada en diferents estils musicals.

LA creació dels mems i com fer servir l’humor per enviar missatges que fomentin la comunicació positiva és una de les altres propostes de la festa. A més dels tallers, s’ofereix l’espectacle infantil “Petit Karibu, cançons i danses per un món més just” a càrrec de Carles Cuberes. “Karibu” és una paraula swahili que significa benvingut i benvinguda, una paraula que convida a tothom a participar de la festa per mitjà de la música i la dansa.

La celebració acabarà. com és habitual, amb la lectura del manifest DUDI a càrrec de representants del Consell d’infants i adolescents de Sabadell. La lectura està prevista a les 18:30 h.

Les places d’aquestes activitats són limitades i es necessita inscripció prèvia que cal fer al formulari del web municipal. Informació i inscripcions

Il·luminació de blau de l’Ajuntament i les fonts

El programa per celebrar el DUDI consta d’altres activitats com ara la que organitza el Grup Escolta Xaloc, el mateix 20 de novembre, a la plaça del doctor Robert, amb diferents actes reivindicatius dels drets dels infants; o el taller familiar que el diumenge 21 organitza el Museu d’Art, on s’ensenyarà a crear un ex-libris per poder marcar els llibres. D’altra banda, el 20 de novembre, les fonts ornamentals de Sabadell i l’edifici consistorial s’il·luminaran de blau amb motiu del Dia Mundial de la Infància.

Plenari del Consell dels Infants i adolescents

Els actes de reivindicació i afirmació dels Drets de la Infància tindran com a punt final la celebració del Plenari del Consell dels infants i adolescents, el dimecres 24 de novembre, a les sis de la tarda, a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. S’hi presentaran les propostes treballades durant aquests mesos sobre el drets dels infants. A més, aquest dia es procedirà a la renovació parcial d’aquest òrgan de participació i es donarà la benvinguda als nous consellers i conselleres.

Categories Drets Civils i Gènere, Infància Tags Dia Internacional dels Drets dels Infants, infància