PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

17
Novembre
2020

La celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància s’adapta a l’estat d’alarma

S’ha confeccionat un programa d’activitats per poder seguir-lo telemàticament

La celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància s’adapta a l’estat d’alarma

Els actes de celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància (DUDI) del 20 de novembre s’han hagut d’adaptar a la situació de l’estat d’alarma provocada per la pandèmia i es faran de forma telemàtica. El programa consta d’una desena de propostes, les quals inclou el Plenari del Consell dels Infants del proper dijous, 19 de novembre.

Les activitats es podran seguir pel canal de Youtube de Cicles de Vida de l’Ajuntament de Sabadell. Avui, en el marc dels actes commemoratius, les fonts de les places de Sant Roc, la Concòrdia i Catalunya estaran il·luminades de lila per commemorar el Dia Internacional dels Infants Prematurs. Aquestes mateixes fonts s’il·luminaran també el 20 de novembre, en aquesta ocasió de color blau, amb motiu del Diu Universal dels Drets de la Infància.

El Plenari del Consell dels Infants celebrarà la sessió́ plenària el dijous 19 de novembre, a partir de les 18.30 h i es podrà seguir des del canal de Youtube de Cicles de Vida. Els representants del Consell hi participaran telemàticament i presentaran les propostes treballades durant aquests mesos sobre el dret a la pau. A més, aquest dia es procedirà̀ a la renovació́ parcial d’aquest òrgan de participació́ i es donarà̀ la benvinguda als 33 nous consellers i conselleres que han presentat la seva candidatura per formar part d’aquest òrgan i que han estat escollits per mitjà del sorteig públic celebrat avui.

 Manifest

L’activitat dels membres del Consell continuarà el divendres 20 de novembre amb la presentació, pel canal de Cicles de Vida, del manifest per la Pau. Serà una presentació pública del vídeo en què representants del Consell dels Infants i adolescents de Sabadell fan la lectura del manifest que han elaborat per la commemoració́ del Dia Universal dels Drets dels Infants entorn el dret a la pau.

 Ciutat Amiga de la Infància

El mateix divendres 20 es descobriran unes plaques que identifiquen Sabadell com a Ciutat Amiga de la Infància, reconeixement atorgat al municipi per part de la Unicef. Les plaques estaran situades a la cantonada de la rambla d’Ibèria amb el carrer dels Cellers i a la confluència de la carretera de Mollet amb el carrer de Bellsolà. L’acte es podrà seguir també per Youtube. La celebració de la DUDI culminarà amb l’esmentada il·luminació de blau de les fonts ornamentals.

El programa inclou una iniciativa de treball conjunt entre l’Ajuntament i diferents entitats, que consisteix en una proposta de jocs i proves en línia –el dia 20 al canal de l’entitat– amb l’objectiu de reivindicar el dret universal al joc, malgrat la situació extraordinària actual.

 Festa dels Drets dels Infants

 Com és habitual, la celebració del DUDI culmina amb la Festa dels Drets dels Infants, el dissabte 21. Aquest anys, però, s’haurà de seguir al canal de Youtube de Cicles de Vida, com la resta d’activitats. La festa consta d’una actuació musical amb contes i cançons per la pau, a càrrec del sabadellenc Rah-mon Roma, i d’un espectacle de circ de la Companyia Filigranes. Paral·lelament, el Moviment d’Esplais del Vallès prepararà una activitat conjunta, a la tarda, per fer-la a cada esplai amb la finalitat de reivindicar el DUDI, especialment el dret al joc.

Acord de la Junta de Portaveus

 Coincidint amb la celebració del DUDI, la Junta de Portaveus sotmetrà demà, 18 de novembre, a aprovació l’adhesió de l’Ajuntament de Sabadell a la declaració proposada per Unicef a les Ciutats Amigues de la Infància, amb un seguit de propostes per enfortir els drets dels infants.

Programa

Categories Infància Tags Dia Internacional dels Drets dels Infants