PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

12
Febrer
2014

La Xarxa de la Infància 0-3 de Sabadell renova i actualitza la guia de serveis per a la petita infància a la ciutat

L’objectiu és oferir a les famílies la informació necessària sobre els recursos que tenen a l’abast en tots els àmbits relacionats amb els seus fills i filles d’aquesta edat

La Xarxa de la Infància 0-3 de Sabadell ha renovat la Guia de serveis i recursos per a la petita infància a la ciutat. La nova publicació actualitza la primera guia, elaborada l’any 2009, amb la col·laboració de tots els agents que integren la Xarxa. L’objectiu, continuar oferint a les famílies la informació necessària per conèixer tots els recursos que Sabadell posa al seu abast en tots els àmbits relacionats amb els infants de 0 a 3 anys. Avui han presentat aquest nou treball el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramon Burgués; la tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, i la regidora de Salut, Cristina Moreno. La Guia es farà arribar a les famílies de tots els infants de 0 a 3 anys de la ciutat, en total 4.450.

La publicació s’emmarca dins les funcions bàsiques de la Xarxa, que es va crear l’any 2007 per aprofitar els recursos de la comunitat, per millorar la cooperació  i coordinació entre equipaments, entitats i institucions que actuen en l’àmbit 0-3 i per aprofundir sobre les necessitats de la petita infància, amb l’objectiu d’impulsar actuacions que donin resposta a aquestes necessitats.

Avui, durant la presentació, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha remarcat que

la família, l’escola i la ciutat són els tres pilars de l’educació dels nens i nenes. Això ens va portar a la creació de la Xarxa,

ha comentat, tot ressaltant la tasca que porta a terme aquest organisme per donar suport a les famílies. Així mateix, Burgués ha volgut

agrair a totes les entitats de la Xarxa i a tots els tècnics municipals

la feina que desenvolupen.

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde de Serveis Socials, Marta Farrés, ha comentat que donar suport a les famílies

significa facilitar que els infants tinguin més igualtat d’oportunitats

En aquest marc, i pel que fa a l’àmbit dels Serveis Socials, a la guia

s’inclouen tot un seguit de serveis i prestacions i els introduïm amb la màxima normalitat, atès que els serveis socials bàsics tenen vocació de servei universal, que tothom pot necessitar en algun moment.

La regidora de Salut, Cristina Moreno, ha subratllat també el suport a les famílies, afirmant que

el que vol aquesta guia és reforçar i facilitar l’empoderament de les famílies. És una guia de recursos que vol que les famílies tinguin tota la informació necessària per poder actuar.

A la guia es podrà trobar informació sobre els següents àmbits de servei, tot actualitzant o ampliant les dades respecte l’anterior publicació:

  • Serveis de Salut

  • Atencions i prestacions per a famílies en situació de risc

  • Educació Infantil:  escoles bressol.

  • Espais de Suport a la Família

  • Biblioteques Municipals de Sabadell (BIMS)

  • Lleure 

  • Parcs Públics

Cal destacar, d’altra banda, que en els darrers anys els professionals que formen part dels diferents grups de treball de la Xarxa han elaborat, a més del catàleg que avui s’ha presentat, un protocol de derivació entre professionals d'infants amb alteracions del desenvolupament, s’ha fet formació adreçada a professionals i altres propostes. Així mateix, s’han organitzat xerrades adreçades a famílies amb infants de 0-3 anys i ha posat en marxa el lloc web de la Xarxa de la Infància: https://ca.sabadell.cat/Xarxainfancia

La Xarxa de la Infància està integrada per professionals dels departaments d'Educació, Salut, Serveis Socials i Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de la Salut, l’Hospital Parc Taulí, les escoles bressol públiques i privades, les associacions de pares i mares, l’ONCE, la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Institut Ribot i Serra, Creu Roja, el grup Mamas proalletament matern i Rialles.

Categories Infància Tags acció social, cicles de vida, educació, infància, salut, Xarxa de la Infància 0-3 de Sabadell