PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

21
Març
2017

Les escoles bressol municipals inicien aquesta setmana les jornades de portes obertes

Entre el 8 i el 25 d'abril

Amb la voluntat de posar a l’abast de les famílies tota la informació que els pugui ser d’interès, les escoles bressol municipals de Sabadell celebraran a partir d’aquesta setmana les jornades de portes obertes. Amb les jornades, els pares i mares podran conèixer les instal·lacions, el projecte educatiu i les característiques dels centres, un fet que els facilitarà la presa de decisions sobre l’escolarització dels seus fills i filles de cara al proper mes de setembre.

Les dates de portes obertes a les escoles bressol públiques de la ciutat es poden consultar en aquest web del portal d’Educació de l’Ajuntament. En tots els casos, s'ha de trucar per concertar hora de visita o adreçar-s’hi mitjançant un correu electrònic.

Sabadell disposa d’11 escoles bressol municipals distribuïdes per tota la ciutat i que escolaritzen actualment un miler d’alumnes. Són l’Andreu Castells, Arraona, Calvet d’Estrella, Can Llong, Can Puiggener, la Creu Alta, el Vapor Buxeda Nou, Espronceda, Joan Montllor, Joaquim Blume i la Romànica. Així mateix, integra la xarxa pública la Llar d’Infants Els Àngels, pertanyent a la Generalitat.

Les escoles bressol municipals parteixen del respecte a l’evolució i ritme de cada infant, acompanyant-lo tant a ell com a les seves famílies en el procés de desenvolupament. Els infants s’escolaritzen en tres grups d’edat (0-1; 1-2; i 2-3), a càrrec de personal qualificat i també comptant amb suport psicopedagògic. Així mateix, s’aposta per la vinculació constant família-escola, organitzant també tallers per a pares i mares amb els infants o trobades formatives. Els centres ofereixen instal·lacions adequades a les necessitats dels nens i nenes, servei de menjador i horaris flexibles.

Com a centres municipals, i amb la voluntat d’afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés, les escoles bressol municipals compten amb tarifació social, que vincula el que cada família paga cada mes al seu nivell d’ingressos en relació amb el nombre de membres que conformen la unitat familiar.

Per tal de fer arribar a les famílies totes les dades d’interès sobre aquest servei municipal, l’Ajuntament ha posat en marxa diferents mecanismes d’informació en diversos formats. Entre les accions, totes les famílies de la ciutat amb fills i filles d’entre 0 i 3 anys rebran els propers dies una carta i un díptic informatius.

Tota la informació sobre les escoles bressol municipals es pot consultar aquí.

El díptic informatiu sobre les escoles bressol municipals es pot consultar aquí.