PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

20
Novembre
2014

Prop de 300 joves de diferents instituts han participat aquest matí a la Fira Sabadell en l’acte de commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants

L’objectiu d’aquesta jornada és formar i sensibilitzar els joves sobre els Drets dels Infants

Aquest matí, Fira de Sabadell, ha acollit l’acte de commemoració del Dia Internacional dels Infants.

 

L’acte ha estat organitzat per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania i per l’Oficina del Síndic de Greuges de Sabadell, i ha tingut a joves de diferents instituts com a protagonistes.

L’objectiu d’aquesta jornada és formar i sensibilitzar els joves sobre els Drets dels Infants des d’una vessant més lúdica ja que sota el lema “Contra la vulneració dels drets dels infants”, els alumnes han participat en un concurs de preguntes sobre aquests drets.

D’aquesta manera més de 300 joves han participat en la trobada d’aquest matí. Concretament l’Institut Vallès, l’Institut Arraona, l’Insitut Joan Oliver, l’Institut Les Termes, l’Escola Pia i l’Escola Jesús Salvador.

L’institut guanyador ha estat Les Termes que destinarà el premi de 500 euros al projecte solidari presentat per l’entitat Andi Sabadell.

Paral·lelament, en aquesta jornada s’ha fet un reconeixement als alumnes de la XESI (Xarxa Educativa Solidària Intercultural) que durant tot l’any han estat treballant i recaptant recursos pel projecte solidari Comissió Quirúrgica del Sàhara (Parc Taulí), amb la col·laboració de les entitats CEAR, SAIS i Solidaris amb el poble Sahrauí. En total, prop de 550 euros han estat recaptats pels joves que participen en aquest projecte: Institut Vallès, Institut Arraona, Institut Joan Oliver i l’Escola Pia.

La Xarxa Educativa Solidària és un projecte que té com a objectiu conscienciar i motivar als nois i noies de 14 anys (3r d’ESO) entorn el món de la cooperació i la solidaritat, treballant conjuntament amb les entitats i ONGD’s a fi evidenciant que treballant junts es poden aconseguir resultats positius.

Cada any, es coordinen amb una entitat de cooperació local i entre tots defineixen el repte a treballar. El projecte que enguany van decidir treballar, ha estat el Sàhara i la formació mèdica amb el lema Tots col·laborem! Per un Sàhara amb formació mèdica!

L’acte d’aquest matí ha comptat  també amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez; el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné i el Síndic Municipal de Greugues de Sabadell, Josep Escartín. A més d’altres representants de l’àmbit polític, social i econòmic de la ciutat.

L’Institut Ribot i Serra organitza avui una trobada amb infants del barri

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants, els alumnes de 2n curs del cicle formatiu d’Educació infantil de l’Institut Ribot i Serra organitzen una jornada lúdica adreçada als infants de la zona sud.

En el marc d’aquesta celebració, els estudiants d’educació infantil han volgut centrar-se en el dret al joc i a l’esbarjo recollit a la Declaració dels Drets dels Infants. En aquesta línia, han organitzat tot un seguit de jocs de diferents parts del món per a tots els nens i nenes que, acompanyats de les seves famílies, hi vulguin participar.

Els alumnes de cicle formatiu s’han posat en contacte amb les escoles bressol i les escoles de primària de la zona per fer difusió de la trobada que es celebrarà a partir de 2/4 de 5 de la tarda a la pl. Picasso. Per acabar, tots els infants podran gaudir d’una xocolatada i es penjarà una pancarta de bons desitjos.