PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

15
Novembre
2019

Sabadell celebra demà dissabte l’acte central del Dia Universal dels Drets de la Infància

Amb motiu la commemoració, el proper 20 de novembre, les fonts de les places de Sant Roc, de Catalunya i de la Concòrdia s’il·luminaran de blau

Sabadell celebra demà dissabte l’acte central del Dia Universal dels Drets de la Infància

Sabadell celebra el Dia Universal dels Drets de la Infància (DUDI) amb un seguit d’activitats que tindran lloc demà dissabte, 16 de novembre, a la plaça del doctor Robert, i que enguany arriben marcades per la commemoració del 30è aniversari de la declaració de la Convenció de la UNICEF sobre els Drets de la Infància. A més, el dia 20 de novembre, coincidint amb el Dia Universal, i en compliment de la moció aprovada per la Junta de Portaveus de l’Ajuntament, Sabadell s’uneix a la iniciativa d’UNICEF i il·luminarà de blau les fonts de les places de Catalunya i de la Concòrdia, com a símbol de reivindicació dels drets de la infància. També s’hi afegirà la font de la pl. de Sant Roc.

La moció aprova, així mateix, sumar-se a la Declaració d’Alcaldes i Alcaldesses que amb motiu del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, es va aprovar a l’octubre en la primera Cimera Internacional de Ciutats Amigues de la Infància, organitzada per UNICEF i la ciutat de Colònia, a Alemanya. La cimera va finalitzar amb una Declaració d’Alcaldes i Alcaldesses on s’assumeix el compromís amb la Convenció sobre els drets de l’Infant i els seus 54 articles, que reconeixen a les persones menors de 18 anys com a subjectes de dret, sense discriminació de cap tipus, vetllant pel seu interès superior i amb ple dret a expressar les seves opinions. Sabadell, com a Ciutat Amiga de la Infància reconeguda per la UNICEF, subscriu els termes de la Declaració de Colònia, que insta a treballar pels drets dels infants i adolescents.

Acte central del DUDI

La celebració del DUDI a la plaça del doctor Robert de demà dissabte començarà a les 11 amb una activitat on es convidarà a pintar un mural, sota el títol “30 anys de Convenció de Drets, un futur de reptes”. Seguidament, a les 12 del migdia, tindrà lloc un espectacle d’animació infantil, a càrrec de l’agrupació La Tresca i la Verdesca. Durant la festa s’hi instal·larà un photocall reivindicatiu dels drets dels infants.

L’acte finalitzarà amb la lectura del manifest commemoratiu, a càrrec de representants del Consell dels Infants i adolescents de Sabadell.

Consell dels Infants el dia 20

D’altra banda i coincidint amb el Dia Universal dels Drets de la Infància i el 30è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants, dimecres 20 de novembre, el Teatre Principal serà escenari de la Sessió Plenària del Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell. Aquest òrgan viu aquest any el seu procés de renovació de membres. L’elecció dels nous infants es va produir dimecres dia 13, amb un sorteig públic celebrat al Casal Pere Quart. Durant la sessió plenària del dia 20, els nous membres acceptaran el seu càrrec com a consellers i conselleres.

Categories Drets de la ciutadania, Infància Tags Dia Internacional dels Drets dels Infants, DUDI, infància