PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

17
Novembre
2022

Sabadell commemora aquest diumenge el Dia Universal dels Drets dels Infants

Sabadell commemora aquest diumenge el Dia Universal dels Drets dels Infants

La celebració a Sabadell del Dia Universal dels Drets dels Infants compta amb un programa d’activitats marcades pel foment de la participació d’infants i les famílies que comença avui dijous i que té com a acte central la Festa dels Drets dels Infants, el diumenge 20 de novembre a la plaça de Montserrat Roig i del Mestre Planes. Les activitats es perllongaran fins al 27 d’aquest mes i, com és habitual, el 24 de novembre tindrà lloc la sessió plenària del Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell.

El 20 de novembre es commemora la data en què l'Assemblea General de l'ONU va aprovar la Declaració dels Drets de l'Infant el 1959. Les activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Sabadell i el Consell d’Infants i Adolescents i compta amb la col·laboració de diferents entitats i institucions.

La Festa dels Drets dels Infants començarà a les 11 del matí i està formada per activitats com tallers, jocs, inflables, música i ball. La celebració acabarà, com és habitual, amb la lectura del manifest DUDI a càrrec de representants del Consell d’infants i adolescents de Sabadell. La lectura està prevista a les 13:00 h. Entre les activitats de la festa destaca, a les 12 del migdia, la sessió de dj familiar We can be superheroes a càrrec de Siammis DJs.

El Manifest d’aquest any és fruit del treball de diferents consells d’infants de tot l’estat, que van celebrar a Càceres la setmana passada la Setena Trobada Estatal. Sabadell va ser una de les quatre ciutats amigues de la infància que van representar Catalunya a la trobada i ha col·laborat en la confecció del document. Hi van participar prop de 177 infants i 60 tècnics i tècniques.

A la trobada es van treballar diferents qüestions decidides pels nens i nenes dels consells: pobresa infantil i desigualtat, salut mental, medi ambient saludable, educació, infància en zones rurals i amenaces als drets humans al món. Les conclusions del seu treball, que a més s’alimenta del realitzat prèviament per molts consells, ha donat lloc al manifest que serà llegit per commemorar la DUDI.

Dia Mundial de la Prematuritat

En el marc del programa d’activitats i amb motiu de la commemoració del Dia internacional dels infants prematurs, Sabadell es suma a la campanya de sensibilització de l’entitat Som Prematurs amb la il·luminació avui dijous 17 de l’edifici de l’Ajuntament. Aproximadament un 7-8% dels nadons naixeran  abans de les 37 setmanes de gestació. I un 1,5% ho faran molt prematurament, abans de les 32 setmanes.

Aquesta celebració l’impulsen associacions de mares i pares de prematurs arreu del món i té com a objectiu conscienciar i donar a conèixer la realitat actual d’aquests infants i les seves famílies.

Plenari del Consell dels Infants i Adolescents

D’altra banda, el Consell dels Infants i Adolescents celebrarà el dimecres 24 de novembre la seva sessió plenària, al Complex Alexandra (pl. d’Ovidi Montllor, 3). Els seus membres presentaran les propostes treballades durant aquests mesos sobre el drets dels infants. A més, aquest dia es procedirà a la renovació parcial d’aquest òrgan de participació i es donarà la benvinguda als nous consellers i conselleres. Per concloure la sessió, les ballarines de la companyia Brodas Junior, Ariadna Martínez i Mariona Bernadí, realitzaran una actuació de Hip Hop.

Programa d’activitats

Manifest

Categories Infància Tags Consell d’Infants i Adolescents, Declaració dels Drets de l'Infant, Dia Mundial de la Prematuritat, Dia Universal dels Drets dels Infants, DUDI