PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

20
Juliol
2022

Sabadell instal·la a la plaça del Primer de Maig, el primer parc infantil de Catalunya fabricat amb materials plàstics reciclats

Els jocs s’han fabricat reutilitzant xarxes de pesca recuperades del mar

Sabadell instal·la a la plaça del Primer de Maig, el primer parc infantil de Catalunya fabricat amb materials plàstics reciclats

Sabadell comptarà amb el primer parc infantil fabricat amb materials plàstics reciclats de Catalunya. L’àrea s’habilitarà a la plaça del Primer de Maig del barri de Can Puiggener. Tots els jocs d’aquesta àrea infantil s’han construït amb xarxes de pesca recuperades del mar, la qual cosa ha permès reciclar residus marins a l’hora que s’ha reduït l’impacte ambiental que comporta la fabricació tradicional d’aquests jocs.

La substitució dels antics jocs infantils de la plaça del Primer de Maig va començar el passat dilluns i està previst que les obres d’adequació de la plaça estiguin enllestides a finals de mes. Aquesta actuació inclou la instal·lació de diferents elements que s’han fabricant exclusivament a partir de diferents residus post consum reciclats.

A més de les xarxes de pesca recuperades del fons marí, s’han utilitzat residus plàstics i tèxtils, materials post consum obtinguts d’envasos alimentaris i altres residus recuperats de l’oceà.

La instal·lació, pressupostada en 12.499,90 euros, preveu posar a disposició dels nens i nenes un total de sis jocs nous per a infants a partir dels sis mesos.

Tobogans, gronxadors i molles formaran part del conjunt lúdic producte del reciclatge, fabricats per l’empresa Kompan. Són els primers jocs d’aquestes característiques ja que fins ara no es comercialitzaven productes d’aquest tipus fabricats amb residus plàstics.

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que el fet d'instal·lar jocs construïts amb materials plàstics reciclats respon a la idea de

"potenciar al màxim l'economia circular".

En aquest sentit, ha afegit que es tracta de peces que 

"a nivell funcional i de qualitat són com qualsevol altre joc de la ciutat".

Finalment, ha subratllat que

"a Can Puiggener també s'actua per tenir barris més bonics i una ciutat més agradable".

Pla de millora

La renovació dels jocs d’aquesta plaça forma part d’un pla de millora dels parcs infantils que està duent a terme l’Ajuntament. Està previst instal·lar 16 jocs nous a altres punts de la ciutat en les properes setmanes. Una actuació pressupostada en prop de 50.000 euros.

Les millores s’estan duent a terme sota criteris de sostenibilitat. A més, de l’ús de materials reciclats a la plaça Primer de Maig, a altres punts de la ciutat s’han instal·lat propostes lúdiques de fusta.

En els darrers tres anys l’Ajuntament ha invertit prop de 2 milions d’euros en la remodelació i millora de diferents parcs infantils.

Categories Espai públic , Parcs i Jardins, Infància, Urbanisme i Habitatge Tags Barris, Can Puiggener, districtes, Espai Públics, Jocs infantils, Plaça Primer de Maig