PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

29
Novembre
2023

Sabadell renova el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància

Sabadell renova el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància

Sabadell ha rebut per segon cop el segell d’Unicef, que ens certifica com a Ciutat Amiga de la Infància 2024-2027. Aquest reconeixement és una distinció que reivindica el compromís i l'esforç que ha dut a terme l’Ajuntament de Sabadell per continuar treballant amb la infància i l’adolescència en el centre de la seva agenda política.

Per assolir la renovació del reconeixement Ciutat Amiga de la Infància s’han seguit unes línies d'actuació, entre les quals treballar amb la infància del municipi mitjançant una participació real dels infants en la presa de decisions, a través de Consell de la Infància i l’Adolescència. Paral·lelament, amb l'anàlisi i avaluació de les polítiques implementades, s'impulsa la planificació i posada en marxa de les noves estratègies que tinguin en compte els interessos de la infància en totes les àrees.

El segell de Ciutats Amigues de la Infància reconeix la constitució del Consell dels Infants i la renovació del Pla Local d’Infància i Adolescència de Sabadell, una eina de treball transversal –s’està actualitzant en aquests moments– que unifica prioritats i estableix línies d’acció comunes i compartides.

En aquest sentit, els darrers anys s’han promogut polítiques adreçades a la infància i l’adolescència, estratègies relacionades amb el benestar dels infants, la defensa dels seus drets i el foment de la seva participació en la societat i presa de decisions.

Al Ple del 23 d’octubre de 2023 es va aprovar per unanimitat presentar la sol·licitud de renovació del segell a Unicef. A partir d’aquesta aprovació, des de l’Ajuntament s’ha treballat per realitzar els tràmits corresponents per a la presentació de la candidatura de Sabadell a la convocatòria de renovació, que ara s’ha resolt de forma positiva per a la ciutat. A Espanya un total de 277 municipis formen part de la Xarxa de Ciutats Amigues de la Infància i amb el segell es reconeixen els governs locals que compleixen amb els requisits establerts pel que fa a polítiques públiques eficaces en aquest àmbit.

Categories Infància Tags ciutats amigues de la infancia, infància, Unicef