PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

23
Novembre
2021

Sessió Plenària del Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell

L’acte es realitzarà el 24 de novembre a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Sessió Plenària del Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell

La sessió plenària del Consell dels Infants i Adolescents de demà dimecres 24 de novembre es presentaran les propostes treballades  durant aquest trimestre i, entre altres aspectes, es procedirà a la renovació parcial dels seus membres. La sessió tindrà lloc a l’Espai Cultura Fundació Sabadell  1859, a partir de les sis de la tarda. Durant la sessió de treball també rebran l’encàrrec dels projectes que es treballaran durant el curs 2021-2022.

La sessió coincideix, com és habitual, amb els actes de celebració del Dia Universal dels drets infants El consell té l’objectiu és fomentar la participació activa i cívica de la població infantil com a ciutadania de ple dret i garantir un entorn amb els i per als infants.

Renovació parcial del consell

El procés de renovació dels membres del Consell va començar a principis d’aquesta tardor. Durant els mesos de setembre i octubre s’han dut a terme sessions informatives adreçades als infants que actualment cursen cinquè de primària a les escoles i els centres d’educació no formal de la ciutat, per explicar-los què és aquest espai i com participar-hi.

L’elecció dels nous integrants va fer-se el 10 de novembre, amb la celebració d’un sorteig de candidats. Posteriorment va tenir lloc una sessió informativa amb les famílies, per tal d’aportar més dades i resoldre dubtes.  Aquest procés de renovació finalitza ara a la sessió plenària amb la presa de possessió de càrrec dels infants.

Aquest curs cal destacar l’èxit de participació donat que s’han rebut 112 candidatures. D’aquests 112 infants, passaran a formar part del Consell un total de 75, la resta passen a formar part d’una llista ordenada de suplents.

Què és el Consell dels Infants i Adolescents?

El Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell és un òrgan municipal de participació infantil, un espai on els infants i adolescents treballen i posen en pràctica els seus drets. Els infants poden expressar les seves idees i opinions i proposar accions per a transformar i millorar la ciutat. I des del consistori aquestes propostes es recullen i es tenen en compte.

Durant les reunions del Consell són els mateixos infants els que presenten els temes a treballar durant l’any.

Dins el Consell hi trobem 3 òrgans.

  1. Consell Plenari. És l'òrgan més important, el que pren les decisions. Està format pels infants de totes les comissions i es reuneix 2 cops l'any.
  2. Comissions de zona. Existeixen 7, segons els districtes de la ciutat i es reuneixen un cop al mes.
  3. Coordinadora de comissions de zona. S'encarrega de preparar les sessions i coordinar el treball de les Comissions de zona. Si en vols formar part, has de presentar la teva candidatura a la teva comissió de zona. La Coordinadora es reuneix un cop al trimestre.

Categories Infància, Joves Tags adolescents, Consell d'Infants i adolescents, infància