CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

03
Agost
2016

Set nous casals d’estiu donaran resposta a la pobresa infantil, garantint una alimentació de qualitat a 185 infants i joves de la ciutat

Set nous casals d’estiu donaran resposta a la pobresa infantil, garantint una alimentació de qualitat a 185 infants i joves de la ciutat

En el marc del dispositiu per garantir l’alimentació d’infants i adolescents de la ciutat durant les vacances escolars, aquest mes d’agost es portaran a terme set casals que inclouran el servei de menjador. Els casals tenen un total de 185 places i es desenvoluparan a diferents zones de Sabadell. En tots els casos, els i les participants prenen part a la iniciativa a proposta dels Serveis Socials municipals, dependents de la Regidoria d’Acció Social. Avui, el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i alcalde accidental, Joan Berlanga, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, han visitat un dels casals, el que s’està portant a terme a l’Escola Calvet d’Estrella, per veure in situ el desenvolupament de les propostes.

Durant la visita, Joan Berlanga ha comentat que lamentablement a Sabadell hi ha infants i joves que no tenen garantits ni una alimentació ni un temps de lleure de qualitat. Davant d’aquesta realitat, des de l’Ajuntament hem ajudat a impulsar aquests casals per donar resposta a aquesta problemàtica. La pobresa alimentària no fa vacances a l’agost i per això la resposta de la ciutat tampoc s’atura.

Per la seva banda,

Gabriel Fernàndez ha comentat que “a l’agost de l’any passat, 20 dies després d’haver estat nomenat regidor d’Acció Social, i després d’escoltar les alertes de les entitats d’infància i joventut de la ciutat, vam posar en marxa una primera experiència pilot al barri de Can Puiggener. Un any després, tenim ja un programa amb 7 dispositius muntats amb entitats col·laboradores, per a donar resposta i garantir l’alimentació dels nostres infants i adolescents. Aquest és el camí que continuarem desenvolupant per a fer de Sabadell una ciutat que prioritzi en tots els seus aspectes els drets de la nostra infància, adolescència i joventut”.

Quatre dels set casals s’adrecen a infants d’entre 3 i 12 anys, amb una cobertura de 105 nens i nenes. Dos, oferts per la Fundació Pere Tarrés, s’ubiquen a les escoles públiques Calvet d’Estrella i Espronceda. El tercer casal l’organitza l’entitat de lleure Ludoteca Margarita Bedós, en col·laboració amb la Fundació Probitas i s’ubica al barri de les Termes. El quart l'organitza l’Associació Esquitx al barri de Can Rull.

Els altres tres casals, amb 80 places, s’adrecen a adolescents i joves d’entre 12 i 16 anys, amb l’objectiu de treballar sobre alimentació saludable i oferir activitats de lleure i de formació. En aquests casos es portaran a terme al barri de Can Puiggener i a la Planada –organitzats per la Regidoria d’Acció Social i gestionats per la Fundació Pere Tarrés– i a les Termes –aquest darrer impartit per la Ludoteca Margarita Bedós, amb la col·laboració de Fundació Probitas–.

Així mateix, cal destacar la col·laboració als casals de la companyia CASSA, que ha aportat 5.000 euros per al finançament de les activitats.

Dispositiu per cobrir les necessitats de 829 menors

Els casals formen part de tot un conjunt d’accions impulsades aquest estiu per garantir l’alimentació a un total de 829 menors de la ciutat, cosa que suposa un increment del 57% respecte de l’any passat, quan el dispositiu municipal va arribar a 526 infants. Aquest sistema de garantia alimentària l’impulsen l’Ajuntament i el Rebost Solidari en col·laboració amb diferents entitats.

Entre les accions, s’han reforçat els lots d’alimentació bàsica que es distribueixen entre les famílies en condicions socioeconòmiques més desafavorides. Així mateix, durant el mes d’agost, les famílies podran obtenir en un supermercat de la ciutat aliments frescos, per mitjà d’unes targetes de prepagament que lliura la Creu Roja i que estan subvencionades en un 25 % per la Creu Roja i en un 75% a càrrec de l’Ajuntament.

Categories Educació, Infància Tags casals d'estiu