PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Capçalera innovació

SABADELL INNOVACIO
11
Juliol
2014

Comença l’intercanvi d’experiències amb el municipi de Vicente López, a Buenos Aires, per a la promoció de les Smart Cities

L’objectiu d’aquest conveni és proposar, dissenyar i avaluar activitats de cooperació de caràcter experimental que permetin establir canals de comunicació institucional.

En el marc del conveni que es va signar el passat mes d’abril amb el municipi de Vicente López a Buenos Aires, l’Ajuntament de Sabadell va iniciar ahir la comunitat virtual d’intercanvi de coneixements amb el govern local de la ciutat Argentina.

Aquest és el primer pas pel desenvolupament del conveni de col·laboració que els dos ajuntaments van formalitzar el passat 4 d’abril en els transcurs del Sabadell Smart Congress.

L’objectiu d’aquest conveni és proposar, dissenyar i avaluar activitats de cooperació de caràcter experimental que permetin establir canals de comunicació institucional.

A la sessió d’e-community va participar-hi el tinent d’alcalde i el regidor del programa Sabadell Smart City, Josep Ayuso; el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, i diversos membres del grup intern de treball, format per caps de serveis i coordinadors municipals. Per part de Vicente López van prendre part Hernan Seoane, responsable del programa de modernització de la ciutat i la responsable de relacions internacional, Ana Ciuti, així com Israel Benavides, responsable d’informàtica.

En el marc d’aquesta sessió de videoconferència, els tècnics municipals de les dues ciutats van compartir informació sobre projectes d’interès mutu. En aquesta primera sessió Sabadell va exposar el seu sistema Open Data.

El portal OpenDataSBD, en format digital i obert, permet que les dades que conté puguin ser reutilitzades per ciutadans, entitats, o empreses de manera que es facilita l’accés a la informació i, també, a noves oportunitats de negoci  com poden ser la creació d'apps o de nous serveis integradors d'informació.

En aquest sentit, el regidor del programa Smart City, Josep Ayuso, ha assenyalat que

l’aposta per l’estratègia Sabadell Ciutat Intel·ligent és una de les nostres línies de treball transversal. De fet, col·laborem amb el sector privat per impulsar projectes, tal com demostra el partenariat existent amb empreses i institucions i també amb altres administracions, amb l’objectiu d’oferir serveis públics amb major eficàcia i eficiència, a un cost menor en paràmetres econòmics i de sostenibilitat. A més, apostem per l’intercanvi d’experiències amb altres municipis com és el cas de Vicente López amb l’objectiu d’enriquir mútuament el nostre coneixement i posar-lo a l’abast de la ciutadania del dos municipis.

De la seva banda, Vicente López van presentar el seu projecte anomenat Mi Barrio, que consisteix en una app on els veïns dels barris poden deixar informació o reclamacions sobre els serveis d’escombraries, arbres i possibles sots a l’espai públic. Per avaluar el sistema, han fet primer una prova amb els empleats municipals que inclou l’estat dels semàfors, neteja, enllumenat, arbrat i sots.

L’app Mi Barrio s’inscriu dins la política de comunicació al ciutadà de la ciutat de Vicente López, que inclou canals web, telèfon i sms, i és fruit de la col·laboració amb una empresa proveïdora de software que l’ha desenvolupat sense cost per l’ajuntament.

D’aquest manera, s’ha donat el tret de sortida a les sessions de treball amb Vicente López. En un futur també hi hauran intercanvis amb experts que tractin temes de Smart City dels dos països i aquest mateix mes es preveu posar en marxa una plataforma d’intercanvi d’informació amb tres camps destacats: un blog amb informacions generals, un xat i un repositori a on consultar els cassos d'èxit d'ambdues ciutats com els presentats ahir.

Cal recordar que els dos municipis aposten per la innovació i les noves tecnologies per aconseguir un nou model productiu i de creació d’oportunitats d’ocupació i activitat econòmica i participen en projectes innovadors per a la modernització dels serveis públics.