PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Capçalera innovació

SABADELL INNOVACIO
25
Març
2014

Diversos edificis municipals de gran valor patrimonial ja es poden visitar en 3D

A partir d’ara ja és possible visitar en 3D alguns dels edificis amb més valor patrimonial de la ciutat, mitjançant el lloc web http://www.sabadell-cultura.visita3d.com

A partir d’ara ja és possible visitar en 3D alguns dels edificis amb més valor patrimonial de la ciutat, mitjançant el lloc web http://sabadell-cultura.visita3d.com.

Els edificis que permeten una visita virtual en 3D, fins a dia d’avui, són: la Casa Duran, el Teatre Principal i el Museu d’Art.

Completa aquesta aportació 22 imatges panoràmiques de 360º de les exposicions del Museu d’Art i de diversos espais dels edificis, com també 10 imatges panoràmiques de l’Arxiu Històric, 8 imatges panoràmiques del Vapor Buxeda, 7 imatges panoràmiques del campanar de Sant Fèlix i 3 gigafotos de la Casa Turull. D’aquesta manera, tal i com ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Carné,

avui es presenta una nova eina per accedir a la cultura que permet conèixer millor diferents equipaments de la ciutat i, alhora, fer-los visibles arreu del món d’una manera molt més dinàmica i actual.

De la seva banda, el regidor  d'Espai Públic i regidor del programa Sabadell Ciutat Intel·ligent, Cristian Sánchez, ha destacat que

  la iniciativa engloba dos aspectes clau de l’estratègia Smart City. D’una banda, la tecnologia aplicada al servei del ciutadà i, d’una altra, la riquesa que aporta la col·laboració público-privada de la mà Visita3D .

Aquest projecte ha estat possible gràcies a l’acord de cooperació entre l’empresa Visita3D i l’Ajuntament de Sabadell, que ha ofert gratuïtament aquest servei per tal de donar a conèixer les possibilitats empresarials d’aquesta tecnologia per mitjà de les imatges obtingudes d’edificis municipals.

En aquest sentit, Oriol Vallverdú, de l'empresa VISITA3D ha definit

el projecte en el marc de l’Smart City amb l’objectiu d’apropar la cultura al ciutadà de Sabadell i també de fora de la nostra ciutat. Es tracta d’una visita interactiva a la qual es pot accedir des de dispositius mòbils i tablets i que, a més, té en compte les xarxes socials .

Amb aquesta col·laboració l’empresa Visita3D cedeix de forma gratuïta a l’Ajuntament l’ús de les imatges, tot i conservar-ne els drets de propietat intel·lectual.

L’Ajuntament enllaçarà les visites als webs municipals de Cultura, en farà difusió i donarà a conèixer a un més ampli ventall de població els valors del nostre patrimoni artístic, històric i arquitectònic.