PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Capçalera innovació

SABADELL INNOVACIO
12
Novembre
2015

El Fòrum de Tecnologies i Innovació ha recollit més de vint propostes destinades a les solucions en la gestió energètica

El Fòrum de Tecnologies i Innovació, celebrat avui al Centre d’Empreses Industrials Can Roqueta, ha donat a conèixer una vintena de projectes i ofertes tecnològiques perforum part d’investigadors i professionals de diferents àmbits com les tecnologies verdes, urbanisme, recollida, gestió i tractament de residus, transport, dispositius de monitorització i gestió, etc. Concretament s’han dut a terme 21 presentacions, amb un format molt breu, de 3 minuts cada una, per donar a conèixer les últimes tendències i crear un espai de relació entre la recerca i les empreses.

 

 

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, el Parc de Recerca UAB (PRUAB) i el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya han organitzat aquest Fòrum amb l’objectiu de promoure les relacions entre empreses i investigadors. Ha comptat amb més de 80 participants, entre entitats, investigadors i empreses. L’esdeveniment, l’ha inaugurat l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el regidor de Treball i Formació, Eduard Navarro, el director gerent de PRUAB, Carlos Valero, i el president del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, Albert Mitjà.

L’alcalde ha manifestat que “amb aquesta jornada estem posant tots els agents estratègics al voltant de la mateixa taula per millorar competitivitat teixit empresarial, però també per avançar cap a la reducció de costos energètics amb un compromís per millorar el medi ambient. La nostra feina és encetar línies estratègiques en el territori fixant-nos com a objectius generar oportunitats, benestar i llocs de treball”.

Per la seva banda, el regidor de Treball i Formació, Eduard Navarro, ha indicat que el Fòrum es presenta com

un espai de col·laboració perquè puguin sorgir nous projectes que aportin valor al conjunt del territori

La jornada ha comptat amb la conferència Energia 100% renovable. Un problema cultural més que tecnològic, a càrrec de Joan Vila Simon, director executiu de l’empresa de fabricació de paper tissú LC Paper 1881, professor de la UPC i articulista que ha parlat sobre el camí per aconseguir que tota l’energia que consumim sigui d’origen renovable.

Per últim, ha tingut lloc una sessió de reunions bilaterals, al voltant de 140, entre investigadors i empreses per incrementar els contactes i l’intercanvi de solucions, projectes i serveis, per tal de trobar solucions, generar xarxes de cooperació i fomentar el desenvolupament de nova recerca i coneixement en sectors estratègics, i del que s’espera que donin peu a l’inici de projectes en àmbits d’interès mutu.

Categories Economia i treball, Innovació Tags forum de tecnologies i innovacio