PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
15
Octubre
2014

El Fòrum de Tecnologies i Innovació: solucions per a les ciutats del futur reunirà empreses i investigadors a Sabadell

El Vapor Llonch i el Parc de Recerca UAB organitzen aquesta activitat

Sabadell acull una nova edició del  “Fòrum de Tecnologies i Innovació” el proper 30 d’octubre entre les 9 del matí i 2/4 de 2 del migdia. Per segon any consecutiu aquest esdeveniment té lloc a la Fira Sabadell (pl. de la Sardana, 7), amb l’objectiu de promoure i dinamitzar les relacions entre empreses i investigadors. En aquesta ocasió, el Fòrum es centra en les solucions per a les ciutats del futur i està adreçat a empreses i investigadors que treballen en tots els àmbits de les tecnologies aplicades al desenvolupament dels municipis. La sessió també vol ser un aparador de les necessitats que es detecten a les ciutats per part de professionals i dels projectes i capacitats tecnològiques de les empreses i investigadors que mostren els seus productes i serveis.

Els sectors que es trobaran en el Fòrum seran els vinculats amb solucions per a persones com ara dispositius eficients per gestió de serveis socials i culturals, govern obert o tecnologies col·laboratives, etc. També hi estaran representats aquells que treballen en solucions per a infraestructures TIC, per exemple, per crear tecnologies verdes per dispositius, programari de monitorització i gestió o d’automatització d’infraestructures.

Un altre àmbit present és el que ofereix solucions per a espai públic, edificis i objectes vinculats a la il·luminació i mobiliari urbà, entre d’altres. El quart àmbit és el de la creació de solucions per a sectors claus com la producció d’energies renovables, programari i dispositius de comerç de proximitat i turisme o producció industrial intel·ligent.

Per propiciar la col·laboració, la jornada es divideix en tres parts.  Es comença amb la conferència “Tendències i betes del mercat per a les empreses del sector de les Smart Cities”. Pilar Conesa directora de l’Smart City Expo World Congress i fundadora i directora d’Anteverti –empresa que assessora a directius i organitzacions en l’adaptació a nous entorns, innovant i fent ús de les noves tecnologies–, oferirà aquesta conferència sobre les  noves oportunitats de negoci en l’àmbit del desenvolupament urbà.

A continuació durant una hora i mitja, un màxim de 30 participants tindran la possibilitat de presentar la seva entitat, projecte o oferta de tecnologia  per a ciutats o smart cities durant un màxim de 3 minuts entre tots els assistents. Per poder exposar en aquest Marketplace les persones interessades ja s’han inscrit prèviament. La selecció de presentacions es farà d'acord amb criteris tècnics i per rigorós ordre d'entrada de les candidatures presentades abans del 7 d’octubre.

Seguit del Marketplace tindrà lloc el Brokerage.  En aquest espai,  empreses,  grups de recerca, centres tecnològics i altres professionals tindran l’oportunitat, durant una hora i mitja, de mantenir reunions bilaterals que els permetin aprofundir en els seus interessos comuns i explorar possibilitats de col·laboració en nous projectes.

Inscripció

Per participar en aquesta part de la jornada cal omplir el formulari d’inscripció que es pot trobar al web www.forumciutatsfutur.cat abans del 17 d’octubre.

Aquest acte està organitzat pel Vapor Llonch-Promoció Econòmica de Sabadell, amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB (PRUAB). Aquest fòrum forma part del projecte “Millora i noves implementacions d’instruments de competitivitat de les empreses”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya,  pel Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu d’acord amb el Programa  d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals.

Categories Empresa, Economia i treball, Innovació