PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
12
Juny
2014

El tinent d’alcalde i regidor del programa Smart City, Josep Ayuso, posa l’accent en com millorar la gestió dels serveis a la ciutadania en la primera edició del Foro de las Ciudades, que té lloc aquestes dies a Madrid

Aquesta és la primera edició d’unes jornades que neixen amb la vocació d'esdevenir un espai obert i dinàmic per al debat sobre el futur de les ciutats habitables, on el benestar dels ciutadans ocupa un lloc prioritari en relació a l'ús eficient de els rec

Sabadell ha participat a la primera jornada del Foro de las Ciudades. Espacios urbanos para el bienestar y la sostenibilidad, que té lloc a Madrid fins demà divendres, 13 de juny, en el marc de la Fira Internacional d’Urbanisme i del Medi Ambient (TECMA). Aquesta és la primera edició d’unes jornades que neixen amb la vocació d'esdevenir un espai obert i dinàmic per al debat sobre el futur de les ciutats habitables, on el benestar dels ciutadans ocupa un lloc prioritari en relació a l'ús eficient de els recursos i les solucions sostenibles.

El tinent d’alcalde i regidor del programa Smart City, Josep Ayuso, ha estat l’encarregat d’exposar els reptes i riscos dels projectes de l’estratègia Sabadell, Ciutat Intel·ligent, posant exemples de com la ciutat ha fet front i ha abordat aquests riscos els darrers anys.

En el transcurs de la taula-debat Espacios urbanos para el bienestar y sostenibilidad, el regidor ha explicat com la tecnologia aplicada als processos urbans fa que aquests millorin la seva eficiència i les seves prestacions per la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, a més d'aportar importants sinergies i estalvis a les entitats locals.

Ayuso també ha destacat que existeix, però, el risc d'incorporar tecnologies que no siguin realment útils o prioritàries, si no hi ha un pla previ de detecció de necessitats per part dels diferents serveis municipals, on s'identifiqui el paper que les eines tecnològiques poden aportar. En aquest sentit, és enriquidor el treball de cooperació que Sabadell porta a terme tant amb la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, com en fòrums de treball publico-privats, o bé fruit de la col·laboració amb universitats. El tinent d’alcalde i regidor ha dit que,

Precisament, Sabadell ja ha formalitzat un partenariat amb el Parc de recerca de la UAB i té previst signar convenis amb la Universitat de Girona i La Salle Universitat Ramon Llull, per col·laborar tècnicament en el desenvolupament de l’estratègia Sabadell Smart City. Tot i que és innegable que una ciutat fortament tecnificada es posiciona com a ciutat innovadora i té, per tant, major capacitat per atreure noves inversions cal concebre la tecnologia com a eina, no com un fi en si mateixa.

El regidor, a més, ha fet esment d’algunes estratègies per prevenir aquests riscos en la implantació de les "smart city" com ara: que el lideratge dels projectes tecnològics estigui en sintonia amb els serveis municipals orientats al ciutadà; també definir objectius clars, de forma prèvia, i comptar amb un lideratge polític i tècnic potent i també que el projecte de "smart city" tingui realment un impacte positiu en la ciutadania, amb un enfocament ampli i transversal; entre d’altres recomanacions.

Posada en comú al fòrum

L’organitzador del Foro de las Ciudades, que és IFEMA, i el Comitè Assessor, format per Fundetec i la Red Española de Ciudades Inteligentes, han convidat a assistir a una vintena de ciutats espanyoles i d'altres d'Iberoamèrica, entre les quals destaca la presència de Sabadell.

També hi participen en aquest fòrum diverses empreses i institucions internacionals amb l’objectiu d’analitzar i debatre sobre el benestar dels ciutadans, la seva qualitat de vida i el seu futur sostenible.

De fet, el Foro de las Ciudades vol ser un compendi de bones pràctiques en matèria ambiental acreditades per les indústries i organitzacions que mostren el seu compromís amb el medi ambient, minimitzant els impactes i afavorint la gestió adequada dels recursos.

Per abordar aquestes qüestions, la trobada s'ha articulat en onze taules de debat i diverses ponències, una de les quals ha estat Espacios urbanos para el bienestar y sostenibilidad, en la que ha participat Sabadell, juntament amb Torrejón de Ardoz, Santander, Murcia i l’Associació d’Empreses de Manteniment Integral i Servicios Energèticos, AMI.

Categories Economia i treball, Energia, Innovació, Transició Ecològica Tags Foro de las Ciudades_ Espacios urbanos para el bienestar y la sostenibilidad, innovació, Sabadell Ciutat Intel·ligent, smart city, Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents