PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Capçalera innovació

SABADELL INNOVACIO
16
Maig
2014

El Vapor Llonch rep la visita del conseller d’Economia i Innovació d’Israel a Espanya per establir ponts de col·laboració

L’objectiu de la visita ha estat mostrar les activitats vinculades al desenvolupament econòmic que es fan a la ciutat

Una delegació de l’ambaixada d’Israel a Espanya, encapçalada pel seu conseller d’Economia i Innovació, Ami Levin, ha visitat aquesta setmana el Vapor Llonch. El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Monge, promotor de la trobada, ha mantingut una reunió amb el conseller per establir ponts de col·laboració que permetin realitzar accions conjuntes entre els dos territoris. L’objectiu de la visita ha estat mostrar les activitats vinculades al desenvolupament econòmic que es fan a la ciutat. En concret, s’ha fet una presentació de les principals línies de treball de suport al teixit econòmic i empresarial que des del Vapor Llonch es porten a terme. 

En aquest sentit, l’acompanyament i capacitació de les empreses i les persones emprenedores és una tasca que fa anys que es porta a terme des de l’administració local. El paper de l’administració va més enllà de protegir, tutelar o defensar l’empresa. L’objectiu és ser encara més facilitadors, promotors i potenciadors de la competitivitat de les empreses, per generar alhora ocupació i beneficis per al conjunt de la ciutat. El resultat d’això és que cada vegada més persones confien en el servei de creació i consolidació d’empreses del Vapor Llonch per assessorar-se i tramitar tot el necessari per materialitzar la seva idea de negoci o consolidar la seva empresa. Per això, està en marxa l’oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a i es desenvolupen programes específics, o de formació empresarial: es tracten aspectes com la innovació, la dinamització de les zones d’activitat industrial, es posa èmfasi en la internacionalització o s’ofereixen espais per a la implantació de negocis.

De fet, la delegació de l’ambaixada d’Israel a Espanya també ha pogut conèixer  l’oferta de Sabadell com a ciutat de negocis amb capacitat perquè les empreses que desitgin ubicar-s’hi ho puguin fer. A través de la visita s’ha exposat també la metodologia del treball concertat del Vapor Llonch amb els agents socioeconòmics locals. Gairebé la totalitat dels gremis de la ciutat i part dels de fora tenen un conveni establert amb el Vapor Llonch per utilitzar les seves instal·lacions i realitzar-hi activitats.

Israel a Espanya

Els vincles entre Israel i Espanya s'han aprofundit i existeix un compromís d'enfortir encara més les seves relacions. La cooperació econòmica i l'intercanvi comercial s'intensifiquen any rere any, el desenvolupament tecnològic i científic d'Israel s'ha convertit, també, en un exemple per a persones emprenedores. En l’actualitat més de vint tractats i convenis bilaterals regulen els acords hispano-israelianes en els principals àmbits de la cooperació internacional, segons s’informa des de l’ambaixada a Espanya