PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
02
Setembre
2019

Inscripcions als tallers i activitats de la 4a. edició del Saba-tic a la Festa Major 2019

Les activitats i tallers previstos són gratuïts, però per alguns cal inscripció prèvia

El Saba-TiC és una mostra interactiva d’eines tecnològiques innovadores que pretén donar a conèixer la vessant innovadora de les entitats de Sabadell i del nostre entorn comarcal i metropolità, així com formar/informar als ciutadans en aquest àmbit. L'Ajuntament pretén difondre les noves tecnologies entre la gent jove i els infants i, alhora, trencar l'escletxa digital per raons socioeconòmiques o d’edat.

En aquesta 4a. edició, el dissabte 7 de setembre de 2019 de 10 a 19 hores als Jardins i l'edifici de l'Espai Cultura Fundació Antiga Caixa Sabadell (carrer d'En Font 25), es proposen tallers i activitats gratuïtes vinculades a drons, realitat virtual, disseny i impressió 3D, electrònica, robòtica, nanotecnologia, concursos-gimcanes amb balises "beacons" i codis QR, i programació, entre d'altres, algunes de les quals requereixen d'inscripció prèvia.

Vídeos resum de la 3a. edició:

Fotos de la 3a. edició 

Pel que fa al concurs de disseny ràpid en 3D, organitzat per la Fundació Antiga Caixa Sabadell i ItsMak3D, s'han previst dues categories, de 7 a 12 anys i de 13 a 16 anys. El jurat del concurs està composat per un representant de la Fundació Antiga Caixa Sabadell (Xavier de Gea), un representant d'ItsMak3D (Ivan Benito) i una representant de l'Escola Superior de Disseny-ESDI (Carles Cabezón). El concurs s'estructura de la forma següent:
 • Categoria de 7 a 12 anys: Disseny 3D amb llapis "3Doodler".  Es preveuen 2 torns, d'11 a 12 hores i de 12.30 a 13.30 hores. La guanyadora ha estat la Marta Garcia Font, pel seu prototip "Torre Eiffel", en què el jurat ha valorat la qualitat, precisió i complexitat d'execució del disseny realitzat, amb una superfície com la d'una torre, estreta i alta.
 • Categoria de 13 a 16 anys: Disseny 3D amb el programari TinkerCAD. Es preveuen 2 torns, de 10.30 a 12.00 hores i de 12.30 a 14.00 hores. El guanyador ha estat en Miquel Marcet Sardà, pel seu disseny "Telèfon mòbil intel·ligent", que el jurat ha valorat com el millor per la seva precisió i l'ús més avançat que ha fet dels recursos que proporciona el programari "TinkerCAD".
 • Lliurament de premis en ambdues categories: el mateix dissabte 7/09/2019 a les 18.00 als Jardins de l'Espai Cultura Fundació Antiga Caixa Sabadell (carrer d'en Font, 25, Sabadell).
Els/les guanyadors/es en cada categoria rebran un premi consistent en un llapis 3D i consumibles per utilitzar-lo, així com una inscripció gratuïta a algun dels cursos de ciència i tecnologia del programa "Mini-Innova" 2019-20 de l'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell. Tots els participants rebran un diploma acreditatiu de la realització del taller.
 
Les bases completes del concurs es poden consultar en aquest enllaç
 

 

Inscripcions prèvies a activitats del Saba-TIC 2019:

 • Concurs de disseny ràpid en 3D, a càrrec de l'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell i ItsMak3D, per infants i adolescents de 7 a 16 anys, amb premis pels guanyadors/es consistents en llapis d'impressió 3D i inscripció gratuïta a algun dels cursos de ciència i tecnologia del programa "Mini-Innova" 2018-19 de l'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell: inscripcions clicant aquí
 • "Bateig aeri" i curs d'iniciació al pilotatge de drons, a càrrec de Drones de Carreras (de 8 a 16 anys). Com a regal, els inscrits s'emportaran el nano-dron que hagin fet volar durant l'activitat. Per inscriure's cal baixar-se al telèfon mòbil l'app "ADVENTURIQ" i completar una breu "gimcana virtual" (Aventura Saba-tic, Missió 1d'acord amb les instruccions següents 
 • Programació "L'Hora del Codi", a càrrec de Codelearn: inscripcions clicant aquí 
 • "Escape room" amb realitat virtual, en equips de 2-3 persones, a càrrec d'Humantiks: inscripcions clicant aquí
 • "Restart party", taller de reparació d'objectes per donar-los-hi una segona vida i evitar la generació de residus, a càrrec de "Restarters Barcelona": inscripcions clicant aquí 

La resta d'activitats no requereixen d'inscripció prèvia:

 • "Outdoor VR therapy", teràpia en realitat virtual per infants de 6-8 anys hospitalitzats, a càrrec de l'ESDI, Escola Superior de Disseny
 • Impressió 3D d'aliments que podreu tastar, plàstic i ceràmica, a càrrec de 3D Spider Print Vallès
 • Construcció de robots "M-bots" i "Trashbots", a càrrec de la Fundació Antiga Caixa Sabadell
 • Experiències immersives amb ulleres i cabina de realitat virtual (ex. simulador de cotxe esportiu, muntanya russa 4D, etc.), a càrrec d'Área Virtual
 • Construcció d'un clauer electrònic, creació d'hologrames 3D amb un telèfon mòbil "smartphone" i programació del robot "Escornabot", a càrrec de Ripolab Hacklab. Pel que fa al taller de construcció d'un clauer electrònic, únicament per nens/nenes a partir de 10 anys acompanyats per un adult (màxim 50 clauers).
 • Simulació immersiva de recorregut en bicicleta amb realitat virtual, a càrrec de Clicks and Links Ltd., i provada ja a la ciutat de Manchester en el marc del projecte europeu Triangulum. Més informació clicant aquí 
 • Programació de balises "beacons" i concurs-gimcana per cercar amb l'smartphone "beacons" i "cebetes de la sort" de Sabadell amagats, a càrrec de la cooperativa Xarxa Oberta Beacons Barcelona. Per participar-hi cal adreçar-se a la taula informativa situada a l'entrada dels Jardins pel carrer de l'Escola Industrial. Com a premi, a més de les "cebetes de la sort" de Sabadell, s'oferiran vals per jugar gratuïtament a videojocs de realitat virtual a la botiga d'Área Virtual (carrer del Sol, 6, Sabadell).
 • Concurs-gimcana amb codis QR baixant al telèfon mòbil l'app "ADVENTURIQ", afegint l'aventura "Saba-Tic 2019" ("game pin" 487981923) i superant les missions 1 i 2, tot escanejant els codis QR dels diversos expositors del Sabatic. Com a premis, s'oferiran un bateig de vol durant el Sabatic i 1 nanodron (en funció de places disponibles), 5 visors de realitat virtual (models Shinecon, Folder, VVirtual i Basic), vals per jugar gratuïtament a videojocs de realitat virtual a la botiga d'Área Virtual (carrer del Sol, 6, Sabadell) i ampolles d'aigua de vidre reutilitzables del projecte europeu Urban Wins. Els 5 primers classificats en la gimcana d'acord amb els pseudònims que han utilitzat quan s'han donat d'alta a l'app, han estat: XajFam, Jonathan, Carmen65, Daniqpa i Miguel.

Finalment, hi haurà les demostracions següents:

 • Demostracions molt interactives de nanociència i nanotecnologia, a càrrec de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)
 • Exposició i demostració del robot de codi obert imprès amb impressora 3D "Inmoov",  a càrrec de Gerard Espona
 • Exposició de drons i impressores 3D d'autofabricació. Exposició de sistemes anti-dron, a càrrec d'Infinity Drones Services
 • Robots humanoides i seguidors de línies, a càrrec de Codelearn

La mostra té lloc en una localització, els Jardins de l'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell, d'accés fàcil per vianants, bicicletes i transport públic (autobusos, FGC i Renfe)

Mapa d'expositors i activitats:

Més informació sobre el Saba-TIC 2018 clicant aquí

Categories Innovació