PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
19
Febrer
2015

Ja està operatiu el nou web sobre les ventades

Els propers dies es donarà a conèixer quina empresa portarà a terme la retirada de fusta a les zones afectades i està gairebé enllestit el procés de selecció dels webventadesparticipants al primer pla d’ocupació que actuarà a la zona

En el marc del portal municipal www.sabadell.cat a partir d’avui ja està a l’abast de tothom el nou web sobre les ventades. Una nova eina que es pot consultar a www.sabadell.cat/ventades i que es presenta sota el títol genèric de “Ventades: tot el que cal saber”. Amb la posada en marxa del web es dóna compliment a un acord assolit a la reunió del Protocol del Rodal del 29 de desembre per tenir un espai de comunicació amb la ciutadania amb tota la informació rellevant sobre les ventades que van afectar el territori el 9 de desembre. Avui han presentat el nou web el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, i el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge, que també han informat sobre l’evolució de les diverses actuacions que s’estan portant a terme en relació amb el rodal.

Durant la seva intervenció, Josep Ayuso ha recordat que Sabadell ha demanat ajuts a la Diputació i a la Generalitat per fer front als efectes de les ventades i que totes dues administracions s’han mostrat sensibles a les demandes. D’altra banda, a hores d’ara està en marxa, per part de l’Associació de Propietaris Forestals, la selecció de l’empresa a qui s’adjudicaran els treballs de retirada de fusta a les zones forestals afectades pel vent. Els propers dies es donarà a conèixer l’empresa escollida, que començarà a actuar l’1 de març. En paraules d’Ayuso, aquesta selecció es farà

en base a la fiabilitat de l’empresa, la qualitat de la recollida i considerant aquella que generi un menor impacte en el bosc.

Així mateix, el tinent d’alcalde ha volgut destacar que tot el procés endegat després de les ventades, tant en el marc del Protocol del Rodal com de l’Associació de Propietaris

està sent molt participatiu, on tots els que estan prenent part actuem plegats i des de la voluntat de col·laboració.

També durant la presentació d’avui s’ha explicat que des d’un primer moment tant l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) com CIPO --unes vint persones aproximadament entre totes dues entitats-- han estat treballant en la retirada de material i que els propers dies finalitzarà la selecció de 16 persones que col·laboraran en aquest procés, en el marc d’un pla d’ocupació, que se sumaran a altres professionals ja seleccionats. En total, en la retirada de materials estaran treballant les properes setmanes (comptant ADF, CIPO i plans d’ocupació) unes 40 persones.

Sobre el nou web, Ayuso ha destacat

l’esforç d’informació a la ciutadania que l’Ajuntament està impulsant a través de les noves tecnologies.

Per la seva banda, el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge, ha comentat que

es tracta d’una pagina web viva, que s’anirà actualitzant permanentment per poder prendre consciència de la magnitud dels efectes de les ventades i per tenir coneixement de totes aquelles actuacions que s’estan portant a terme. I és que cal tenir en compte que tenim poc temps, és una tasca molt complexa i hi ha molts agents implicats que estan actuant a diferents nivells.

Estructura i parts del nou web

El web s’inicia amb un mapa on es pot veure l’afectació del rodal en funció de les pèrdues d’arbrat, anant des de l’afectació severa a la lleu, per zones, de manera totalment visual per tal que amb un sol cop d’ull es vegi la dimensió dels efectes de la ventada.

En una franja lateral, a la mateixa pàgina d’inici, hi ha la secció de notícies on apareixen de manera cronològica totes les notícies municipals relacionades amb aquesta temàtica.

D’altra banda, a la part superior del web s’hi poden trobar diferents pestanyes on s’inclouen diverses qüestions rellevants pel que fa a les ventades.

Actuacions

En aquesta pestanya s’informa de totes les actuacions que s’estan portant a terme amb la data corresponent. Així, trobem informació des de la creació de l’associació de propietaris forestals als treballs de retirada de fusta que s’estan realitzant.

Afectacions

En aquest apartat s’explica l’estat dels diferents itineraris i espais del rodal a partir de la valoració que els tècnics de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes van fer durant la setmana posterior a la ventada i s’aniran actualitzant conforme es vagi disposant de més dades.

Ajuts

A l’obrir aquesta pestanya s’informa la ciutadania en general sobre com obtenir l’assessorament municipal pel que fa alstalls de llum i temes d’assegurança. També inclou els ajuts que s’han demanat a la Generalitat i la Diputació per poder fer front a les despeses ocasionades.

Voluntariat

En aquesta secció s’informa a les entitats, plataformes ciutadanes i persones que vulguin col·laborar sobre quan i com podran oferir el seu ajut amb garanties de seguretat, en una tercera fase dels treballs.

Notícies i precaucions

Així mateix s’inclouen dos apartats més, un de notícies i un segon amb les precaucions i consells d’autoprotecció facilitats per la Generalitat en cas de ventades, així com adreces d’interès.

Millora constant

A més de donar compliment a un acord del Protocol del Rodal, la posada en marxa del nou web suposa un nou pas endavant en la millora constant dels portals municipals i en la comunicació de l’administració local amb els ciutadans i ciutadanes a través de les noves tecnologies. Cal recordar que els últims temps s’han posat en marxa nous webs com el de Residus, Parc i Jardins, Cultura, sabadell.empresa, Museus, el web del Programa Posem a Punt la Ciutat, el web antirumors i el de Drets Civils, entre d’altres. Així mateix, s’han renovat altres com el d’Esports, de Biblioteques o VIMUSA.

Categories Medi ambient, Innovació, Transició Ecològica Tags innovació, medi ambient, sostenibilitat, ventades, web ventades