PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
SABADELL INNOVACIO
19
Novembre
2014

Sabadell participa activament al Smart City Expo & World Congress de Barcelona

El primer tinent d'alcalde, Josep Ayuso, va pronunciar una ponència dins la sessió Partenariats per al desenvolupament urbà

L'Ajuntament de Sabadell participa un any més en la fira Smart City Expo & World Congress 2014, que s’està duent a terme al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona entre els dies 18 i 20 de novembre. Aquest esdeveniment és un dels més importants a escala mundial al voltant de la temàtica de les ciutats intel·ligents.

Sabadell està present al Smart City Expo & World Congress a través d'un estand compartit amb la ciutat argentina de Vicente López, amb qui l'Ajuntament va signar un conveni de col·laboració centrat en l'intercanvi de bones pràctiques i projectes compartits. Precisament en aquest espai, es van trobar ahir els alcaldes de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i de Vicente López, Jorge Macri.

En el propi estand, a més, estant tenint lloc presentacions en petit format sobre certs projectes vinculats al programa Sabadell Ciutat Intel·ligent: el projecte "District of Future", finançat pel 7è programa marc de la Comissió europea, la col·laboració amb la Universitat de Girona en el marc de la càtedra "Girona smart city" i la Universitat Ramon Llull - La Salle, i les inversions en nous vehicles i contenidors de recollida de residus i neteja viària.

Avui, també a l’estand, s’ha mantingut una nova reunió amb l’alcalde de Vicente López i amb el coordinador General de la Iniciativa de Ciudades Emergentes y Sostenibles (ICES) del  Banc Interamericà de Desenvolupament, Ellis C. Juan, per establir projectes de futur, així com reunions amb delegacions de diversos països com ara Xile o els Estats Units amb la voluntat d’establir possibles col·laboracions.

D’altra banda, el primer tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, va presentar ahir una ponència dins la sessió Partenariats per al desenvolupament urbà. A la mateixa sessió van participar l'alcalde de Vicente López, representants del Banc Interamericà de Desenvolupament i del Banc de Desenvolupament Asiàtic.

Un dels temes que es van tractar va ser la col·laboració entre Sabadell i Vicente López.

En paraules del Josep Ayuso

la col·laboració entre ciutats mitjanes com és el cas de Vicente López ens permet compartir experiències. Des de Sabadell estem convençuts que aquest és el model de treball del futur. 

Ayuso també va destacar:

La innovació dels governs locals vindrà dels propis serveis municipals però també de l'exterior, ja sigui de la ciutadania, les universitats, de les empreses o les altres administracions públiques. La quàdruple hèlix és el motor de la innovació de l'administració local. Precisament, l'Ajuntament de Sabadell l’està promovent intensament: per una banda, creant el partenariat Sabadell Ciutat Intel·ligent, amb empreses, universitats i altres administracions públiques; d'altra banda, formant part d'associacions públic-privades d'abast europeu o internacional; i finalment, col·laborant amb altres municipis de la Xarxa espanyola de ciutats intel·ligents o la Xarxa Innpulso de ciutats espanyoles innovadores.

En aquest mateix sentit es va pronunciar Jorge Macri que va assenyalar que

Sabadell ha fet diverses coses summament interessants en l'àmbit de les Smarts cities, que a nosaltres ens serveixen de model i que intentarem aplicar en Vicente López. Per a nosaltres el treball de Sabadell en aquest àmbit és una referència.

En el marc del Smart City Expo & World Congress, a més, aquest migdia s’ha dut a terme una reunió del Partenariat Sabadell Ciutat Intel·ligent i també amb el partenariat de Vicente López. Durant la trobada, a la que han assistit més de 30 representants, s’han tractat temes com ara les noves iniciatives amb la Comissió Europea i el Sabadell Smart Congress 2015, que enguany tindrà lloc al mes febrer.