PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
06
Novembre
2014

Sabadell rep la distinció com a Nova Ciutat de la Ciència i la Innovació i s’incopora a la Xarxa INNPULSO

Amb la distinció, es posa en valor la tasca dels ajuntaments com Agents d'Innovació

Sabadell ha rebut la distinció de Nova Ciutat de la Ciència i la Innovació. La resolució, de la Secretaría General de Ciencia, Tecnología e Innovación, li atorga aquest reconeixement, fet que comporta i permet la incorporació de la ciutat, juntament amb altres 14 municipis de l’Estat, a la Xarxa INNPULSO. Amb la distinció, es posa en valor la tasca dels ajuntaments com Agents d'Innovació així com el fet que la Xarxa INNPULSO constitueixi una Plataforma Estratègica per aconseguir aquesta fita. I és que la xarxa treballa per reconèixer i impulsar les actuacions de les administracions locals en matèria de ciència i innovació, per propiciar la col·laboració entre els ajuntaments, millorar el seu potencial i contribuir al canvi del model productiu cap a un model més sostenible tant econòmicament com en l’àmbit social.

En aquest marc, la Distinció Ciutat de la Ciència i la Innovació va ser creada amb la finalitat de reconèixer les Ciutats Líders en la creació d'avantatges competitius gràcies a la conjunció del capital intel·lectual i de coneixement dels  seus recursos humans, amb avançades infraestructures locals de fort component científic, tecnològic i innovador. Sabadell ha  rebut la distinció en la categoria per a municipis de més de 100.000 habitants, juntament amb Alcalá d'Henares, Logronyo, Mataró, Oviedo, Pamplona i Sant Cristóbal de la Laguna.

El tinent d’alcalde de Presidència i regidor del programa Sabadell Smart City, Josep Ayuso, ha valorat molt positivament la distinció obtinguda així com la incorporació de la nostra ciutat a la Xarxa INNPULSO, afirmant que

constitueixen una prova més que anem en la bona direcció. El desenvolupament de l’estratègia Smart ens permet avançar en la millora de l’administració i dels serveis a la ciutadania, tot potenciant les possibilitats que ens proporcionen les tecnologies per ser més eficients, innovadores i sostenibles”. En aquest sentit, ha dit Ayuso, “reconeixements com aquest constitueixen una nova empenta i ens donen l’oportunitat de treballar en xarxa per avançar cada cop més en la millora de la qualitat de vida de la nostra ciutadania.

Actualment la Xarxa INNPULSO està formada per 41 ciutats, a les quals se sumen ara 15 més, entre les quals també s’inclou Sabadell.

El jurat que ha decidit les noves ciutats que s’incorporen a la xarxa, el formen Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; Maria Luisa Castaño, directora general d'Innovació i Competitivitat (MINECO); Arturo Criado, director de la revista de Capital; Juan Ignacio Romero, director general de Coordinació de Competències amb les Comunitats Autònomes i les entitats locals (MINHAP) i Carlos Totorica, alcalde d'Ermua.

Entre altres avantatges, la pertinença a la Xarxa INNPULSO comporta:

a) Autorització per a l'ús de la Distinció en la comunicació i promoció de la ciutat en l’àmbit nacional i internacional.

b) Foment i impuls de projectes col·laboratius entre els municipis que s'integrin a la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació.

c) Integració de la Xarxa com entitat de referència dins del Grup de Treball MINECO-MINETUR sobre Turisme Científic.

d) Promoció internacional de les Ciutats de la Ciència i la Innovació en esdeveniments internacionals relacionats amb R+D+I i el desenvolupament basat en el coneixement.

e) Consideració preferent d'aquestes ciutats per a la ubicació d'instal·lacions científiques i tecnològiques de titularitat o participació estatal, així com per ubicar nodes de la Xarxa del MINECO (Ministerio de Economía y Competitividad) de Punts d'Informació sobre R+D+I.

f) Priorització d'aquestes ciutats com a llocs preferents per organitzar les reunions del departament amb les comunitats autònomes i altres agents del sistema R+D, així com per la celebració de congressos i seminaris dels seus organismes públics d’investigació.

Categories Economia i treball, Innovació Tags innovació, Nova Ciutat de la Ciència i la Innovació, Sabadell Smart city, Secretaría General de Ciencia, Tecnología e Innovación, Xarxa INNPULSO