PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
03
abril
2014

Sabadell Smart Congress engega amb la conferència marc de Federico Casalegno, director de The MIT Mobile Experience Lab, i Miguel Sebastián, ex-ministre d’Indústria

Fira Sabadell és avui i demà l’escenari del segon Congrés Internacional de Ciutats Intel·ligents que tindrà lloc a Sabadell amb més de 450 inscrits

La sessió inaugural ha tingut lloc aquest matí a càrrec de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, el president del Centre Tecnològic de Catalunya, Jordi William Carnes i el delegat del Govern, Fernando Brea. D’aquesta manera s’ha donat el tret de sortida a dues jornades on la ciutat reunirà a un únic espai a tots els actors implicats en la gestió intel·ligent de les ciutats, com són: governs locals, operadors tecnològics, empreses de serveis i institucions financeres, entre d’altres.

 

Durant la inauguració del congrés, l’alcalde de Sabadell ha assenyalat que

en el moment actual que estem vivint, un context de tensió social molt elevat, és adient que mantinguem la qualitat urbana a través d’estratègies que busquen una nova manera d’enfocar la gestió dels serveis públics a través de l’eficacia i l’eficiència”. Hem de treballar perquè Sabadell pugui convertir-se en un lloc d’oportunitats per els operadors i generar, així, oportunitats de negoci a la ciutat.

De la mateixa manera, el delegat del Govern ha remarcat que

la Generalitat treballa amb el compromís de donar suport a les polítiques Smart, ja que volem reduir l’impacte medi ambiental, fomentant la sostenibilitat, i posant la ciutat al servei del ciutadà.

La conferència marc ha estat a càrrec de Federico Casalegno, director de The MIT Mobile Experience Lab, que ha reflexionat sobre l’evolució de les ciutats i alguns dels projectes innovadors dels darrers anys en l’àmbit europeu; i de Miguel Sebastián, ex-ministre d’Indústria, que ha abordat la situació actual de les energies renovables i les companyies elèctriques.

Entre els temes que s’abordaran a les conferències i workshops destaquen l’eficiència energètica, el finançament de projectes, la ciutadania digital o la gestió massiva d’informació urbana (big data), entre d’altres.

A més, dins de la nau central de la Fira Sabadell s’ha habilitat un espai d’exposició, obert a empreses i entitats relacionades amb les ciutats intel·ligents.

Concurs d’aplicacions mòbils (apps)

L’Ajuntament de Sabadell ha convocat un concurs d’aplicacions mòbils (apps), dotat amb 1.500 euros per a la millor aplicació. L’objectiu d’aquest concurs és buscar aplicacions mòbils funcionals relacionades amb les ciutats i l’activitat dels municipis. El lliurament dels premis es farà aquesta tarda a les 5.

D’altra banda, l’empresa ABB portarà robots que reproduiran de manera exacta els dibuixos que facin els escolars que vagin fins a la Fira Sabadell. Aquesta serà una mostra més de com àmbits com la robòtica poden ser una eina al servei de les ciutats intel·ligents.

Categories Economia i treball, Innovació Tags app, economia, innovació, Sabadell Smart Congress