PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
26
Gener
2015

Tot a punt per la tercera edició del Sabadell Smart Congress

Fira Sabadell serà l’escenari d’aquest Congrés Internacional els propers dies 25 i 26 de febrer

La tercera edició del Sabadell Smart Congress, que tindrà lloc a la ciutat els propers 25 i 26 de febrer, posa èmfasi en una visió econòmica, tecnològica, social mediambiental del desenvolupament de les ciutats fins a les actuals Smart Cities, destacant tres temàtiques a demanda d'anteriors visitants i expositors del congrés.

 -         Smart Urban Planning: Perspectiva històrica i tendències actuals de l'urbanisme a les ciutats intel·ligents de mida mitjana. Efectes sobre la societat.

-         Smart Health: Noves tecnologies en l'àmbit de la salut. Impressió en 3D en cirurgia.

-         Smart Projects Financing: Integrant el finançament de diverses fonts per implantar projectes de ciutat intel·ligent.

Així, durant dos dies la ciutat reunirà en un únic espai tots els actors implicats en la gestió intel·ligent de les ciutats, com són: governs locals, operadors tecnològics, empreses de serveis i institucions financeres, entre d’altres.

Com en les edicions anteriors, el congrés s’orienta a la gestió intel·ligent de ciutats petites i mitjanes.

En paraules del tinent d’alcalde de Presidència i regidor del programa Sabadell Smart City Josep Ayuso

es tracta d’una cita consolidada i una oportunitat pels municipis petits i mitjans, pels petits emprenedors, estudiants i investigadors per conèixer el finançament existent de la Unió Europea per projectes de ciutat intel·ligent. Sabadell fa un esforç per liderar, per posar a l'abast d'aquestes ciutats, amb els seus ciutadans, petites i mitjanes empreses, universitats, etc..., tota aquesta realitat de canvi que s’està produint a l'àmbit social, econòmic energètic i mediambiental de les ciutats i que d'una manera genèrica anomenem Smart cities i que moltes d'aquestes ciutats grans i petites, potser no tindrien possibilitat d'accedir a aquesta informació.

De la seva banda, Cristian Sánchez, regidor d’Espai Públic ha destacat que

Sabadell fa temps que ha assumit el repte d’incorporar les noves tecnologies per definir un model propi que posa tota la ciutadania, i la millora de la seva qualitat de vida, al centre de la ciutat intel·ligent. A més, treballem amb empreses, institucions, administracions i universitats per enriquir la gestió intel·ligent de la ciutat de manera global.

El Sabadell Smart Congress comptarà amb ponents importants com Jordi Hereu, Ex-Alcalde de Barcelona; Íñigo de la Serna, alcalde de Santander i president de la RECI;  el Dr. Lucas Krauel Gimenez Salinas, cirurgià de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, expert en la tecnologia 3D aplicada a la medicina; Tobías Wallisser, soci fundador de LAVA (Laboratori de Visionary Architecture); Mercè Griera, representant de la Comissió Europea; Pablo Sánchez Chillón, expert en nous models de governança de ciutats i Mila Gascó, doctora per la Universitat Rovira i Virgili en avaluació de polítiques públiques entre d’altres.

Com a esdeveniment important durant el Sabadell Smart Congress destaca la celebració de la Junta Directiva de la RECI, (Red Española de Ciudades Inteligentes) on els 54 representants dels Ajuntaments que pertanyen a la RECI, estaran convidats al Congrés.

Carrer amb temàtica Smart

D’altra banda, les empreses tindran a la seva disposició diferents espais a la nau central de Fira Sabadell on podran exposar durant el Congrés els seus productes i projectes relacionats amb el món de les ciutats intel·ligents en estands de 12m2. L’entrada a la zona d’exposició serà totalment gratuïta.

Un dels aspectes més destacats del saló serà la recreació d’un carrer de Sabadell amb les possibles aplicacions i productes innovadors en temàtica smart city com ara punts de recàrrega per vehicles elèctrics de l’empresa GAMESA i una mostra de vehicles elèctrics del concessionari de Sabadell d’AUSER RENAULT, també un parquímetre que alhora és punt de recàrrega per vehicles elèctrics MEYPAR, un carregador de telèfon mòbil a la via pública d’STREET CHARGE, un fanal amb il·luminació LED amb sensor atmosfèric de l’empresa ODIN, un tòtem de promoció Comercial de GOODDEAL i un de promoció turística d’INFOCKET, una escombradora elètrica que s'utilitza per la neteja de la via pública a Sabadell (facilitada per AGORA SERVEIS I CONSULTORIA), així com una moto de disseny ecoeficient d’ESDI. A més, també hi haurà una bústia de recollida pneumàtica d'ENVAC.

En aquest carrer a més, es podrà veure una casa passiva amb alta eficiència energètica i sostenible, eficient, aïllada i ventilada, de l’empresa PapikPapik i una mostra de casa de 0 emissions de l'empresa NOEM.

A més, l’empresa Hemav, aportarà una mostra dels seus drons utilitzats en el marc de l’agricultura amb tècniques que permetrien obtenir informació de la vegetació sense necessitat d’estar en contacte directe amb ella i visualitzar, a través de les imatges, diferències en l’aspecte del cultiu.

De fet, i a banda de l’espai d’exposició, es realitzarà una prova pràctica a l’exterior en el Parc Agrari de Sabadell per comprovar la funcionalitat dels drons a l’agricultura de precisió, a la que podrà assistir tot el públic interessat.

Val a dir, a més, que al Sabadell Smart Congress hi participaran com a patrocinadors empreses líders en el desenvolupament de projectes vinculats a l'univers de les "smart cities", entre les quals destaquen Àgora Grup Serveis i Consultoria, FCC, Telefònica, Clece, Aigües Sabadell, Banc Sabadell, Ros Roca,  Empark, Socelec,Diputació de Barcelona, Envac, Moba i Ausa.

Concurs d’aplicacions mòbils (apps) i objectes urbans

A més de les ponències el Sabadell Smart Congress organitza el Sabadell Urban Challenge 2015 que és un concurs de solucions innovadores per la gestió urbana organitzat per Promoció Econòmica de Sabadell SL i adreçat a aquelles empreses, emprenedors o ciutadans que:

1. Dissenyin i desenvolupin una aplicació funcional per a dispositius mòbils, la temàtica de la qual estigui relacionada amb les potestats, competències, activitats o serveis dels municipis.

2. Siguin fabricants o dissenyadors de mobiliari urbà que incorpori elements tecnològics innovadors (energies renovables, connectivitat, etc.) o bé que contribueixi de forma innovadora a objectius mediambientals o d’eficiència energètica. També s’inclouen en aquesta categoria eines de software relacionades amb gestió urbana.

El premi del primer classificat seria:

-         Ús d’un estand gratuït de 12 m2 al Sabadell Smart Congress 2015.

 -         Possibilitat d’exposar el seu producte en una ponència davant del públic assistent al congrés.

-         Possibilitat de presentar el seu producte en entrevistes amb els representants dels municipis de la Red Española de Ciudades Inteligentes que estiguin presents (networking i mentoring)*, en funció de la seva disponibilitat 

-         Cessió gratuïta d’un despatx al Centre d’empreses industrials de Can Roqueta de Sabadell (Avinguda de Can Bordoll, 119) o d’un espai de co-working al Centre de promoció empresarial (CPE) de Sabadell (C/Tres Creus, 236), durant 3 mesos.

Alternativament, segons indiqui en el formulari d’inscripció, el primer classificat podrà optar a una retribució econòmica de 1.000 euros.

Així doncs, Sabadell Smart Congress és una oportunitat per a universitats, empreses i Ajuntaments petits i mitjans per tenir accés d'una manera gratuïta i de primera mà, als coneixements sobre el desenvolupament tecnológic/intel·ligent de las ciutats i els marcs de finançament, com són els de la Unió Europa. A més, es tracta d’una cita anual que permet estar actualitzat i connectat a les darreres tendències i els actors principals d’aquest sector en creixement, amb un mercat a nivell mundial que es preveu que es tripliqui en els propers anys, fins arribar a valorar-se en 15.600 milions d’euros.

Les entrades ja estan a la venda per un preu de 25 euros l’entrada general, amb un 20% de descompte per compra on-line, i gratuïta pel Sector Públic, Universitats i Centres Educatius. Les entrades es poden comprar a la pàgina web del congrés.

http://www.sabadellsmartcongress.com/acreditaciones/

Categories Economia i treball, Innovació Tags innovació, Sabadell Smart Congress, Smart Cities