PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
01
abril
2014

Un total de 16 propostes d’aplicacions mòbils d'abast ciutadà opten als premis del concurs internacional Sabadell #InnoApps Contest

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dijous 3 abril dins del Sabadell Smart Congress

Un total de  16  propostes d’aplicacions mòbils d'abast ciutadà opten als  premis del concurs Sabadell #Innoapps Contest. L'Ajuntament de Sabadell, a través de Promoció Econòmica de Sabadell S.L ha convocat el concurs internacional Sabadell #InnoApps Contest per segon any consecutiu amb el patrocini de Serveis Medi Ambient S.A. i en el marc del Sabadell Smart Congress.

 

L’objectiu és buscar aplicacions mòbils funcionals que beneficiïn els ciutadans, empreses o administracions públiques de Sabadell. Per tant, l’objectiu d’aquest certamen és premiar les aplicacions mòbils més innovadores que contribueixin a crear o millorar els serveis i activitats que presten els municipis incloent, per exemple, el comerç, el turisme, la mobilitat urbana, la salut o l’educació.

Les candidatures presentades pertanyen a temàtiques molt variades, totes elles amb el nexe comú de tenir relació amb els serveis i activitats d'un municipi, com la mobilitat, el comerç, el turisme o la gestió de residus. Les propostes presentades són productes de pimes i persones emprenedores dedicades al sector de les tecnologies.

El jurat del concurs estarà conformat per 2 acadèmics del postgrau de desenvolupament d'aplicacions mòbils de la Universitat Oberta de Catalunya, un representant de l'empresa guanyadora del concurs d'apps que es va celebrar durant la primera edició del Sabadell Smart Congress, Join Up, i un representant de l'empresa patrocinadora del concurs. El jurat integrat valorarà que els productes solucionin una problemàtica real, així com la seva originalitat, solvència tècnica o l’ús de fonts Open Data, entre d’altres aspectes. La millor proposta rebrà un premi dotat amb 1.500 euros i els dos projectes finalistes se’ls obsequiarà amb dispositius electrònics.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el proper 3 d’abril dins del Sabadell Smart Congress. En aquest sentit, Sabadell #InnoApps Contest  també forma part de l'estratègia municipal per situar Sabadell al capdavant de les  tecnologies per a aquest suport. 

Sabadell Smart Congress

Amb el Congrés previst els dies 3 i 4 d’abril a Fira Sabadell es podrà conèixer les últimes tendències pel que fa a les “ciutats intel·ligents” arreu del món, amb un especial èmfasi en aquesta 2a. edició en ciutats de l’Argentina, així com en les temàtiques de l’eficiència energètica, la ciutadania digital i el potencial de desenvolupament econòmic del les “smart cities”.

Els ponents més destacats seran el Dr. Federico Casalegno, del prestigiós centre de recerca nord-americà Massachusetts Institute of Technology (MIT); Jorge Macri, alcalde de Vicente López (Argentina); Victor Hugo Figueroa Rebolledo, alcalde de Penco (Xile): Miguel Sebastián, ex-ministre d’Indústria i responsable de les polítiques energètiques a Espanya durant el període 2008-2011; José María Gay de Liébana (economista).

Categories Economia i treball, Innovació Tags app, ciutat intel-ligent, Sabadell Smart Congress