PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
03
abril
2014

Una aplicació mòbil que aglutina un gran nombre de serveis municipals guanya el concurs internacional Sabadell #InnoApps Contest

L’aplicació Ubikat de l’empresa Knoid ha guanyat el concurs Sabadell #Innoapps Contest dotat amb 1.500 euros, organitzat en el marc del Congrés de Ciutats Intel·ligents

L’aplicació Ubikat de l’empresa Knoid ha guanyat el concurs Sabadell #Innoapps Contest dotat amb 1.500 euros, organitzat en el marc del Congrés de Ciutats Intel·ligents. L’Aplicació Ubikat és una aplicació gratuïta per smartphone, disponible per Iphone i Android. El funcionament de l’app integra un gran nombre de serveis municipals i, per tant, pot oferir informació sobre salut, comerç, turisme, transport, cultura,... en un únic aplicatiu. Un dels elements que destaca de l’aplicació és l’ús de fonts Open Data i que es pot instaurar de manera molt idònia a ciutats mitjanes i petites.

Els finalistes d’aquest concurs han estat Appark & Go una aplicació que permet reservar una plaça d’aparcament subterrani oferint a l’usuari un preu inferior al preu de la zona blava. En tercer lloc ha quedat l’app On Fan que recomana plats de restaurants. Totes dues propostes han rebut com a obsequi dispositius electrònics.

Aquestes aplicacions mòbils s’han escollit entre les 16  propostes presentades de temàtiques molt variades, encara que amb el nexe comú de tenir relació amb els serveis i activitats d'un municipi, com la mobilitat, el comerç, el turisme o la gestió de residus. Les propostes presentades són productes de pimes i persones emprenedores dedicades al sector de les tecnologies.

L'Ajuntament de Sabadell, a través de Promoció Econòmica de Sabadell S.L ha convocat aquest concurs internacional Sabadell #InnoApps Contest  per segona vegada consecutiva amb el patrocini de SMATSA (Serveis Medi Ambient SA). L’objectiu és buscar aplicacions mòbils funcionals que beneficiïn els ciutadans, empreses o administracions públiques de Sabadell. Per tant, l’objectiu d’aquest certamen és premiar les aplicacions mòbils més innovadores que contribueixin a crear o millorar els serveis i activitats que presten els municipis, incloent per exemple el comerç, el turisme, la mobilitat urbana, la salut, l’educació.

El jurat del concurs, que ha deliberat i pronunciat el seu veredicte aquesta mateixa tarda, ha estat conformat per 2 acadèmics del postgrau de desenvolupament d'aplicacions mòbils de la Universitat Oberta de Catalunya, 1 representant de l'empresa guanyadora del concurs d'apps que es va celebrar durant la primera edició del Sabadell Smart Congress, Join Up, i 1 representant de l'empresa patrocinadora del concurs. El jurat ha valorat que els productes solucionin una problemàtica real, així com la seva originalitat, solvència tècnica o l’ús de fonts Open Data, entre d’altres aspectes.

Sabadell Smart Congress

La primera jornada de la segona edició del Sabadell Smart Congress ha engega aquest matí amb la conferència marc de Federico Casalegno, director de The MIT Mobile Experience Lab, i Miguel Sebastián, ex-ministre d’Indústria a primera hora del matí; després de la conferència inaugural que ha anat a càrrec de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, el president del Centre Tecnològic de Catalunya, Jordi William Carnes i el delegat del Govern, Fernando Brea.

D’aquesta manera s’ha donat el tret de sortida a dues jornades on la ciutat serà l’escenari de conferències i workshops que tractaran sobre l’eficiència energètica, el finançament de projectes, la ciutadania digital o la gestió massiva d’informació urbana (big data), entre d’altres.

Cal recordar que dins de la nau central de la Fira Sabadell s’ha habilitat un espai d’exposició, obert a empreses i entitats relacionades amb les ciutats intel·ligents i que el nombre d’inscrits al certamen és de més de 450.

Categories Economia i treball, Innovació Tags app, Congrés de Ciutats Intel·ligents, economia, innovació, Ubikat