PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
18
Març
2019

El projecte europeu Triangulum arriba a la recta final amb la replicació de tecnologies de videoconferència

S’ha instal·lat una cabina de videoconferència al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta

El projecte europeu Triangulum arriba a la recta final amb la replicació de tecnologies de videoconferència

Una cabina de videoconferència s’ha instal·lat al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta per ús tant de les empreses allotjades en aquest centre, com d’empreses i entitats de tota la ciutat.

Aquesta tecnologia facilitarà els intercanvis de les empreses amb d’altres interlocutors, sense haver de fer desplaçaments i amb la màxima qualitat i comoditat, especialment útil en formats de reunions mitjanes o grans. També millorarà les seves capacitats per fer presentacions i reunions presencials en el propi espai, i difondre el contingut que s’hi fa a través de sistemes d’”streaming” per arribar a un públic el més ampli possible.

L’espai, que es podrà començar a utilitzar en els propers dies,  es podrà reservar en dos formats: un de més reduït, només amb la funcionalitat de projecció de contingut d’ordinadors portàtils o dispositius mòbils a la pròpia sala (fins a 8 dispositius simultanis, amb o sense fils) i pissarra digital; l’altre, més ampli, incloent la funció de videoconferència i “streaming”.

Característiques tècniques de la cabina

El servei de videoconferència incorpora equips d’emissió i recepció d’àudio i vídeo d’alta definició, així com accés a programari professional de videoconferència amb possibilitat de convocar tele-reunions de fins a 30 persones simultàniament, tot i que també es podrà utilitzar qualsevol programari gratuït disponible en línia. A tall d’exemple, la càmera d’alta definició proporciona un camp de visió de 90º, amb inclinació, panoràmica i zoom regulables a través d’un comandament a distància, a més de poder establir plans pre-definits. Alhora, el sistema d’àudio “mans lliures” a través d’una estació base cancel·la l’eco i redueix el soroll ambiental, cosa que permet una comunicació més nítida. Inclou una pantalla tàctil de 65 polzades, que permet la projecció de contingut d’un dispositiu mòbil o ordinador portàtil situat a la pròpia sala, amb o sense fils. També preveu la possibilitat d’emetre en directe per “streaming” i d’utilitzar la pantalla com a pissarra digital.

El projecte europeu Triangulum, en què s’emmarca aquesta acció, està desenvolupat per un consorci de 22 institucions de diferents països europeus, en què l’institut alemany de recerca Fraunhofer IAO n’és el coordinador. L’objectiu principal del projecte és crear un nou model de ciutat que aprofita les noves tecnologies per a ser més eficient, ecològica i orientada a la ciutadania, mitjançant la implementació de solucions integrades d’innovació urbana. Es tracta d’un projecte finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comissió europea.

Sabadell com a ciutat seguidora en Triangulum desenvolupa una estratègia d'implementació de 10 solucions innovadores integrant els àmbits de l'energia, el transport i les TIC. L'Ajuntament de Sabadell, juntament amb les ciutats de Praga i Leipzig, testeja la replicabilitat de tecnologies i metodologies que s'han aplicat en les anomenades ciutats precursores del projecte, Eindhoven, Manchester i Stavanger. En el cas de la videoconferència, la replicació s’ha produït principalment amb la ciutat d’Stavanger, que ha implantat el sistema de videoconferència a diverses llars per la tele-assistència mèdica a gent gran.

El projecte Triangulum finalitzarà el 31 de gener de 2020.

Més informació i també a www.triangulum-project.eu

Aquest projecte ha rebut finançament del programa d'Innovació i recerca de la Unió Europea Horizon 2020 sota l'acord d'atorgament de subvenció núm. 646578  eu

Categories Triangulum, Economia i treball, Innovació Tags empresa, innovació, triangulum