PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
09
Maig
2017

L'Ajuntament de Sabadell participa a Stavanger (Noruega) en una jornada d’intercanvi de projectes innovadors

En el marc del projecte Triangulum i amb l’objectiu d’analitzar les solucions d’innovació urbana

L'Ajuntament de Sabadell participa a Stavanger (Noruega) en una jornada d’intercanvi de projectes innovadors

 

L’Ajuntament de Sabadell participa en el projecte Triangulum, finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea, com a ciutat seguidora, amb l’objectiu d’analitzar les solucions d’innovació urbana implantades a 3 ciutats considerades “precursores” (“lighthouse”) en l’àmbit de la mobilitat urbana, l’energia i les tecnologies de la informació i comunicació. Es tracta de valorar si alguna d’aquestes solucions és replicable i adaptable a Sabadell i, per extensió, a d’altres ciutats europees similars.

Segons Miquel Soler, regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, l’objectiu principal és "veure com podem millorar encara més la qualitat de vida de les persones, amb experiències exitoses en altres indrets. Alhora contribuiríem a la generació i consolidació de productes i oportunitats empresarials vinculades a aquest sector”.

Per aquest motiu, el 8 i 9 de maig de 2017 tècnics municipals de Sabadell dels àmbits d’Espai Públic i Urbanisme, Innovació i Promoció de la ciutat i Participació han participat en les jornades d’intercanvi del projecte Triangulum a Stavanger (Noruega). En el marc d’aquestes jornades, els representants de l’Ajuntament han exposat alguns dels projectes municipals com ara la transformació urbana de l’espai central, el Sabadell Innovation Sports Cluster o les aplicacions de les videoconferències a la gestió de serveis.

Al mateix temps, s’ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà els projectes de Stavanger, finançats per la subvenció del Triangulum, entre els quals destaca per exemple, entre d’altres, un sistema de calefacció en equipaments públics a partir de la calor natural del clavegueram, la generació de biogàs a partir de residus de les depuradores, comptadors intel·ligents i control remot de calefacció i il·luminació centralitzat, supercarregadors de vehicles elèctrics a l’espai públic, aplicació web per a la planificació personalitzada d’itineraris de mobilitat urbana o autobusos 100% elèctrics.

En aquest sentit, dins del projecte Triangulum, l’Ajuntament de Sabadell té com a objectiu l’elaboració d’un pla que inclogui una desena d’accions en els àmbits de la mobilitat, l’energia i les tic, que està previst d’aprovar a l’inici de 2018.

D’entre aquestes accions destaquen, per exemple, el treball que s’està fent en aplicacions innovadores de videoconferència als serveis municipals, el desenvolupament d’una plataforma digital integrada de dades municipals; el sistema tic per la gestió de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics; una eina digital per connectar l’oferta i la demanda d’espais buits, l’ambientalització i promoció de la mobilitat sostenible als centres escolars; noves aplicacions tic per a la participació ciutadana, entre d’altres. L’abast, calendari d’implementació i modalitats de finançament per a aquestes accions s’hauran de definir en el text del pla.

Aquesta activitat ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, en el marc del catàleg de serveis 2017 de la xarxa de Governs locals 2016-2019. 

 

Categories Triangulum, Economia i treball, Innovació Tags economia, innovació, Noruega, triangulum