PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
11
Març
2016

Una delegació de l’institut de recerca alemany Fraunhofer participa en el taller d’innovació del projecte Triangulum

L’objectiu de la trobada ha estat identificar idees per a projectes innovadors a Sabadell, dins el programa d’innovació l’Horitzó 2020 de la UE

Una delegació de l’institut de recerca alemany Fraunhofer participa en el taller d’innovació del projecte Triangulum

 

Una delegació de l’institut de recerca alemany Fraunhofer va participar dimecres en el taller d’innovació del projecte Triangulum, finançat pel programa Horitzó 2020. L’objectiu de la trobada ha estat identificar idees per a projectes innovadors a Sabadell aplicables a la ciutat.

 

Triangulum té com a objectiu desenvolupar projectes en tres eixos: energia, mobilitat i TIC. Compta amb tres ciutats lightouse o precursores, que porten a terme actuacions subvencionades per la Unió Europea, i altres tres followers –seguidores– que estudien la possible aplicació de propostes de desenvolupament urbanístic. Manchester (UK), Eindhoven (Holanda) i Stavanger (Noruega) són les ciutats lighthouse. Sabadell, Praga i Leipzig són les seguidores. A més, hi ha una ciutat xinesa observadora, Tianjin.

El projecte Triangulum ha rebut finançament de la Unió Europea, en el marc del programa d'innovació Horitzó 2020. Entre l'Ajuntament, VIMUSA, IAS i Promoció Econòmica de Sabadell SL reben gairebé 400.000 euros durant els 5 anys de durada del projecte. Es tracta d’un projecte amb un marcat caràcter transversal dins l’Ajuntament, amb implicació de diversos serveis municipals, com el Programa Estratègic de Territori i Sostenibilitat.

El taller que es va fer el dimecres 9 de març va posar en comú les idees de projectes que han sorgit durant els 7 dies d'entrevistes que els membres de Fraunhofer han fet a representants dels departaments municipals i entitats que tenen incidència en l'àmbit urbà a Sabadell. Els assistents al taller, que ha obert el regidor de TiC, Miquel Soler, han estat majoritàriament les mateixes persones entrevistades. El regidor ha destacat en la seva intervenció la importància de la innovació col·laborativa, de la qual aquest taller n’és una bona mostra, per fer avançar la ciutat de Sabadell.

La trobada ha permès la compilació i recollida de dades de més de 100 indicadors urbans, a través de més de 30 entrevistes amb representants de l’Ajuntament, d’entitats de l’àmbit de la participació ciutadana, econòmic, de la recerca i administracions amb competències sobre els serveis urbans, com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona o l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

A partir d’aquests projectes es farà el Pla d'implantació Triangulum Sabadell 2020, pas previ per iniciar el procés de recerca del finançament, amb la previsió d’executar-los durant els anys 2018 i 2019.

Categories Mobilitat, Triangulum, Economia i treball, Energia, Innovació Tags triangulum