PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

SERVEI DE MEDIACIÓ COMUNITÀRIA

15
Octubre
2020

Alumnat de l’institut Ribot i Serra estudia la implementació d’accions comunitàries a Torre-romeu

Forma part del mòdul de Projectes que han de fer els i les estudiants del Cicle Formatiu d’Integració Social

Alumnat de l’institut Ribot i Serra estudia la implementació d’accions comunitàries a Torre-romeu

L’alumnat de 2n curs del Cicle Superior d’Integració Social de l’Institut Ribot i Serra se suma al projecte Som Torre-romeu. Durant tot el curs acadèmic, el mòdul de Projectes anirà adreçat al disseny i la implementació d’accions comunitàries al barri de Torre-romeu.

Amb el treball de camp fet, es proposa a l’alumnat de l’Institut Ribot i Serra que vinculi els projectes a la realitat del barri de Torre-romeu, en base a la diagnosi que va fer la Xarxa de Professionals (formada per professionals municipals, d’altres administracions públiques i del tercer sector).

La Xarxa és un espai de treball del procés comunitari Som Torre-romeu, impulsat pel Programa d’Intervenció Comunitària i Mediació al Territori de l’Ajuntament de Sabadell. El Som Torre-romeu té la finalitat de crear xarxes entre el veïnat, les entitats i els professionals del barri per tal de generar actuacions comunitàries que millorin les condicions de vida de les persones que viuen al barri.  

Accions comunitàries de gènere

El seguiment del treball a l’alumnat, així com l’orientació necessària per portar-lo a terme, es farà al llarg del curs per part d’un equip del Programa d’Intervenció Comunitària, en col·laboració amb el servei de Feminismes i Diversitat. 

El passat 29 de setembre es va fer una formació a l’alumnat de l’institut sobre la metodologia de la intervenció comunitària i donar-los a conèixer el procés comunitari Som Torre-romeu. Enguany es proposa dissenyar projectes comunitaris de prevenció i sensibilització de la igualtat de gènere, d’afectivitat i sexualitat i d’absentisme.

Durant aquestes setmanes l’alumnat ha fet visites al barri per conèixer in situ la seva realitat i tenir eines per dissenyar el seu projecte, tot respectant les mesures de prevenció recomanades. Allà han pogut conversar amb diferents entitats i personal dels serveis i equipaments públics i conèixer què fa cadascun d’ells a Torre-romeu: Associació de Veïns, Associació de Gent Gran, Centro Cultural, Comunitat Islàmica Anasiha, l’Escola Joan Montllor, Pandora/Fundació Idea, el centre cívic, l’escola d’adults i la biblioteca.

Del contingut que l’alumnat està treballant, juntament amb les visites al barri i les entrevistes amb els professionals i veïnat, en fructificaran els projectes que es duran a terme al barri en el conjunt d’accions del 8 de març.

Categories Districtes, Servei de Mediació, Educació Tags Programa d'Intervenció Comunitària i Mediació, Som Torre-romeu