PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

SERVEI DE MEDIACIÓ COMUNITÀRIA

21
Gener
2021

El Servei de Mediació va gestionar 327 sol·licituds durant el 2020, atenent a 640 persones

Des del Servei d’Intervenció comunitària i mediació s’han realitzat tallers a centres educatius i atencions personals a la ciutadania

El Servei de Mediació va gestionar 327 sol·licituds durant el 2020, atenent a 640 persones

El 2020 ha estat marcat per la pandèmia, fet que ha modificat profundament el dia a dia de la ciutadania. Tot plegat ha repercutit en un augment dels conflictes veïnals i familiars. En aquest sentit, el Servei de mediació s’ha adaptat per poder donar resposta als canvis en les relacions socials com a conseqüència de la pandèmia i s’ha configurat com un servei essencial a la ciutat.

El Servei d’Intervenció comunitària i mediació ha atès al llarg de 2020 un total de 640 persones, derivades de 327 sol·licituds de mediació. Aquestes dades suposen un augment del 30% respecte les xifres de l’any 2019.

Durant l’estat d’alarma (de març a juny del 2020) el nombre d’atencions en relació al mateix període de l’any anterior va registrar un augment del 40%. Els acords presos al llarg de l’exercici han beneficiat 7.002 persones, amb un percentatge de resolució favorable en el 74% de les ocasions. El servei dona resposta a les sol·licituds en 1-2 dies i la mitjana de resolució dels casos és de 58 dies. El servei ha ofert atencions via telefònica, telemàtica i presencial al llarg de tot l’any passat, garantint les mesures sanitàries de seguretat.

Les dades es presenten en el marc de la celebració del Dia Europeu de la mediació, el 21 de gener, i es fa amb l’objectiu de promoure la mediació, la cultura de pau i el diàleg entre les persones.

InfoMediacio

En relació a les accions socioeducatives i de prevenció durant el 2020, malgrat la situació de pandèmia, s’han realitzat 19 accions en l’àmbit escolar:

  • 11 tallers del programa Ciutat i escola
  • 3 formacions a professorat
  • 3 tallers d’assetjament escolar
  • i 2 sessions del taller ‘Eines de mediació per a joves’

Les accions d’intervenció socioeducativa han arribat a un total de 465 persones, entre alumnat d’escoles i instituts i personal docent. Per fer-ho, s’han adaptat algunes de les metodologies d’aprenentatge i docència al format virtual. També s’ha continuat intervenint a les escoles en casos d’assetjament escolar, que al llarg de l’any han estat 5.

La mediació és un mètode extrajudicial de resolució de conflictes que promou el diàleg i l’acord entre les persones: escoltar-se, actuar i interactuar de manera diferent, incorporant la visió de l’altre i adoptant una actitud constructiva i cooperativa.

Des de l’any 2006, l’Ajuntament de Sabadell, pioner en el seu moment, ofereix a la ciutadania la mediació com a servei públic i gratuït a través del Servei de Mediació Comunitària (SMC).

Categories Servei de Mediació, Drets de la ciutadania, Participació ciutadana Tags 327 sol·licituds, atenent a 640 persones, Servei de Mediació