PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

SERVEI DE MEDIACIÓ COMUNITÀRIA

02
Maig
2023

L'Ajuntament promou accions per commemorar el Dia Mundial contra l'assetjament escolar

S’impartiran tallers als centres educatius per crear vincles i promoure la convivència

L'Ajuntament promou accions per commemorar el Dia Mundial contra l'assetjament escolar

Per tal de generar consciència sobre aquesta forma de violència que afecta a l’alumnat d’arreu del món i provoca preocupants conseqüències psicològiques i emocionals en els infants i joves, el dia 2 de maig es commemora el Dia Mundial contra l’assetjament escolar.

Per commemorar aquesta data, el Servei de Mediació Comunitària de l’Ajuntament impartirà tallers de sensibilització a alumnat mediador de dos instituts de la ciutat: l’institut Escola Industrial i l’institut Arraona. Es tracta de dos centres educatius que disposen d’un Servei de Mediació propi, amb alumnat format per realitzar mediacions entre els nois i noies de l’institut.

Des de fa anys, el Servei de Mediació municipal actua en aquest tipus de violència entre iguals, a través d’activitats de sensibilització i d’intervencions directes.

Les accions educatives s’enfoquen a cohesionar el grup-classe i proveir als i les alumnes d’eines i habilitats per aprendre a gestionar situacions de conflicte de manera positiva. En paral·lel, també es fan formacions adreçades als equips docents i directius dels centres educatius.

En el cas que es detecti un cas d’assetjament, des del Servei de Mediació s’actua amb el grup classe i es duen les intervencions en estreta coordinació i col·laboració amb el Departament d’Ensenyament. Es tracta d’intervencions basades en un model propi, desenvolupat a partir d’enfocaments restauratius i orientats aturar la situació de violència, aportar reflexió al grup-classe sobre l’impacte de les conductes abusives i crear un espai de suport, empatia i empoderament per a les persones en situació de risc, a la vegada que reparar el dany causat a la persona que ha patit la situació.

L’Oficina Jove

En aquesta mateixa direcció, des del programa OJI (Oficina Jove als instituts) s’ofereix a l’alumnat de 1r d’ESO una dinàmica per sensibilitzar sobre el bullying: “No, no són bromes”, amb l’objectiu d’apoderar els i les joves perquè, com a possibles observadors/es d’aquestes situacions, plantin cara i trenquin el silenci, sense reforçar les actituds de les persones agressores.

 

Categories Sabadell 2030, Servei de Mediació, Drets de la ciutadania, Projectes Estratègics Tags Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar, Educació