PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

SERVEI DE MEDIACIÓ COMUNITÀRIA

08
Maig
2019

Onzena Trobada d’equips de mediació dels instituts de Sabadell

Més de 150 alumnes de secundària comparteixen la seva experiència en la mediació

Més de 150 alumnes de centres de secundària han participat avui en l’onzena edició de la Trobada d’Equips de Mediació dels instituts de Sabadell, que ha tingut lloc al Casal Pere Quart de Sabadell. Aquest any s’ha posat èmfasi en com el llenguatge genera violència i s’ha treballat en com transformar-lo amb la comunicació assertiva.

En el dia a dia d’un institut hi moltes situacions que generen conflicte però molts centres públics disposen de recursos per resoldre’ls com els equips de mediació. Són els propis alumnes que, de forma voluntària, fan de mediadors gràcies a la formació que prèviament reben.

La iniciativa d’introduir la mediació en els centres  de secundària va començar fa anys per difondre cultura de pau i formar íntegrament els joves com a persones.

La jornada ha reunit alumnes de secundària procedents de nou instituts públics: Agustí Serra, Arraona, Castellar, Escola Industrial, Ferran Casablancas, Pau Vila, Ribot i Serra, Sabadell i Salas i Xandri. Durant la sessió han treballat en grups diferents activitats. A partir de diferents dinàmiques, han analitzat i reflexionat sobre la figura del i la mediadora en qualsevol procés de mediació.

La trobada ha estat organitzada pel seminari de mediació format per diferents docents  del Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, conjuntament amb el servei Sabadell Mediació de l’Ajuntament.

Vídeos relacionats:

Categories Servei de Mediació, Drets de la ciutadania Tags dret de la ciutadania, instituts, mediació