CA EN ES
 
          

SERVEI DE MEDIACIÓ COMUNITÀRIA

06
Juny
2014

Sabadell rep una subvenció de 72.000 euros de la Diputació de Barcelona per al Servei de Mediació Comunitària

Mitjançant aquest conveni, l'Ajuntament garantirà la prestació rigorosa i de qualitat de serveis de mediació gratuïts

La Diputació de Barcelona ha prorrogat el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament per donar suport al programa de mediació ciutadana de Sabadell Mediació i pel qual es rebran 72.000 euros, que es destinaran íntegrament a finançar l'equip de professionals del servei.

Mitjançant aquest conveni, l'Ajuntament garantirà la prestació rigorosa i de qualitat de serveis de mediació gratuïts i la participació en els espais de supervisió per als professionals en la seva tasca, que ofereix la Diputació des del programa de mediació ciutadana, i en la qual participen els mediadors i mediadores dels diferents municipis de la província de Barcelona. Així com la participació en els Cercles de comparació intermunicipal, que és un estudi comparatiu anual entre els diferents serveis de mediació de la província i que té per objecte l'avaluació i millora continua de la prestació dels serveis.

Actualment, el servei Sabadell Mediació porta a terme diversos programes. D’una banda, el programa de Prevenció i Gestió de Conflictes, que té per objecte oferir processos de mediació per resoldre de manera dialogada les desavinences entre les persones. Aquest servei va atendre 230 demandes de mediació al 2013. D’altra banda, es troba el programa de foment de la mediació en l’àmbit escolar que impulsa i divulga la mediació en els centres educatius de Sabadell a través de tallers i altres accions educatives i dóna suport i assessorament als serveis de mediació escolar dels instituts de secundària.

Sabadell Mediació també impulsa el programa Escales, de suport a l’organització, funcionament i convivència a les escales de veïns i veïnes. El programa atén problemes d'organització i funcionament de la comunitat, dificultats de gestió administrativa i econòmica, de manteniment i neteja de les zones comuns, desacords respecte a obres, rehabilitacions, usos dels espais comuns com ara patis terrats, etc.

Per accedir al servei SABADELL MEDIACIÓ es pot fer a través de diferents vies: personalment, a través de qualsevol de les oficines d’Atenció Ciutadana; per telèfon al 937453184 o a través del 010; i per internet, a través del web: www.sabadell.cat/mediacio.

Categories Servei de Mediació, Drets de la ciutadania Tags Diputació de Barcelona, drets de la ciutadania, Servei de Mediació, subvenció