PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

PARC AGRARI

10
Desembre
2019

Acabades les obres de millora i condicionament del camí vell de Polinyà i del camí de la Serra Barona al seu pas per Sabadell

Acabades les obres de millora i condicionament del camí vell de Polinyà i del camí de la Serra Barona al seu pas per Sabadell

Els camins Vell de Polinyà i de la Serra Barona, situats a l’est del terme municipal de Sabadell, han estat objecte d’una operació de condicionament durant el mes de novembre, per tal de millorar l’accessibilitat d’aquestes vies rurals molts transitades i que donen accés a àmplies zones d’horta.

L’operació ha durat quinze dies, amb un cost de 42.426 euros, i ha estat finançada pel programa complementari de millora de camins municipals de la Diputació de Barcelona.

Les obres han consistit a consolidar les zones més afectades pels reguerots i a obrir les sortides d’aigua. També s’han perfilat els pendents per treure l’aigua del camí, s’ha demolit un petit tram de formigó i s’han netejat els vorals.

Camí ramader

El camí ramader, o camí Vell de Polinyà, és conegut també com el camí ral de Sabadell a Granollers o la via dels vasos apol·linars (branc vallesà de la via Augusta). Des del 2010 té el reconeixement de la Generalitat com a camí ramader.

És una via rural que vertebra l’espai oriental del rodal. Aquest antic camí connecta Sabadell amb Polinyà pel barri de Torre-romeu, travessant la riera de Santiga. És molt utilitzat, ja que dona accés a unes masses forestals de carena i d’àmbit fluvial, on s’emplaça una zona important d’horta.

D’altra banda, el de la Serra Barona és un camí carener que limita, en part, amb el terme municipal de Polinyà i pertany a la xarxa viària bàsica de prevenció d’incendis. Transita entre les masses forestals i els camps agrícoles de Sabadell i Polinyà.

Categories Parc Agrari, Transició Ecològica Tags Camí de la Serra Barona, Camí vell de Polinyà