PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

PARC AGRARI

23
Juliol
2020

Comencen les obres de restauració del tram del torrent de Colobrers afectat pel temporal Glòria

Comencen les obres de restauració del tram del torrent de Colobrers afectat pel temporal Glòria

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està fent durant aquest juliol treballs de restauració del tram del torrent de Colobrers afectat pel temporal Glòria, del passat gener. El pas a aquest indret romandrà tancat durant l’agost i el setembre, per ajudar a la seva recuperació ambiental i paisatgística.

L’actuació consisteix en l’estabilització dels marges del torrent mitjançant un mur de gravetat format per una estructura de troncs de fusta amb estaques vives (esqueixos), plantació de vegetació de ribera i sembra d’espècies herbàcies. La plantació i la sembra, un cop arrelades i desenvolupades, ajudaran a cohesionar l’entramat de terra, troncs i plantes. (cliqueu a la figura per ampliar)

figuracolobrers

Els treballs es fan per evitar l’erosió del marge del torrent que la velocitat de l’aigua produeix en períodes de pluges fortes. L’actuació gestionada per l’ACA tindrà un cost d’uns 85.000 € . 

Segueix tancat al públic

Per tal de garantir la recuperació ambiental i paisatgística del torrent, un cop finalitzats els treballs, és important que no s’accedeixi al lloc. Es preveu que el torrent continuï tancat durant els mesos d’agost i setembre, tant des de l’accés de Can Pagès, com des de Can Moragues.

El torrent de Colobrers és un espai d’interès ecològic, paisatgístic i connector, que acull vegetació típica dels espais fluvials com ara el càrex, la cua de cavall i el saüc. També compta amb una fauna diversa d’ocells, amfibis i invertebrats aquàtics. És per aquest motiu que quan s’hi accedeix és important no sortir dels camins senyalitzats de l’itinerari, no entrar a la llera del torrent i seguir les recomanacions de portar el gos lligat i no accedir-hi amb bicicleta.

Temporal Glòria

Les pluges torrencials del mes d’octubre van afectar considerablement el rodal i el camí del riu Ripoll. El temporal Glòria del mes de gener va causar també nombrosos desperfectes. El torrent de Colobrers va veure’s afectat i el camí va quedar impracticable. Davant d’aquesta situació es va tallar l’accés al torrent, perquè el camí no complia les garanties de seguretat.

Categories Medi ambient, Parc Agrari, Ripoll, Transició Ecològica Tags Agència Catalana de Aigua, Temporal Gloria, torrent de Colobrers